Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

De kleine dingen

vr 10 maart 2023 t/m za 15 april 2023

Woerdenaren stemmen op hun favoriete kunstwerk!

“De kleine dingen”  in de Woerdense bibliotheek

In de Woerdense bibliotheek is een expositie te zien van 16  kunstwerken met het thema “De kleine dingen”. Het zijn de inzendingen voor de RijnKUNSTprijs 2023, georganiseerd door de Woerdense stichting KUNSTaandenRIJN.

Selma van Diepen is een van de deelnemers. Ze heeft een schilderij ingezonden (50 x 70 cm), olieverf op linnen, met de titel Jonge Zwaantjes. Het is een lieflijk lentetafereel waarop zes piepkleine zwaantjes de waterwereld verkennen. “Het is een echt voorjaarsmoment. Waarbij de jonge zwaantjes zwemmen in de sloot waarbij het zonnetje voor mooie reflecties zorgt.” aldus Selma.

Prijsuitreiking

Een deskundige vakjury, met als voorzitter Karel van den Bosch, gaat bepalen wie de winnaars van de RijnKUNSTprijs zullen zijn in de categorie 2D en 3D. Het publiek kiest de winnaar van de publieksprijs.  Tot en met 11 april kan iedereen komen stemmen op zijn of haar favoriete kunstwerken tijdens openingsuren van de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden.

De expositie hangt tot en met 15 april in de Bibliotheek Het Groene Hart Woerden, Meulmansweg 27. De prijsuitreiking is op 14 april om 17.30 uur, eveneens in de bibliotheek. Beeldhouwer Gerrit Peele maakt in samenwerking met steenhouwerij Het Steenen Huys de trofeeën die de winnaars dan in ontvangst mogen nemen.

Over KUNSTaandenRIJN Woerden

KUNSTaandenRIJN Woerden is een stichting, die de beeldende kunst in Woerden en omgeving wil bevorderen. Zij richt zich op individuele beeldende kunstenaars en creatievelingen, maar werkt ook graag samen met andere organisaties en bedrijven. Activiteiten van de stichting zijn exposities, de RijnKUNSTprijs. Ook beschikt de stichting over de KUNSTKajuit, een inloopatelier waar kunstenaars gebruik van kunnen maken tegen een maandelijkse vergoeding. De stichting verstuurt een maandelijkse digitale nieuwsbrief over eigen activiteiten en die van anderen in de regio.

Dit jaar organiseren wij wederom de ThuisKUNSTroute waarbij de deelnemers hun werken voor het raam van hun huis exposeren. KUNSTaandenRIJN heeft er een prachtige wandeling bijgemaakt met digitale informatie over de kunstwerken die u kunt bezichtigen.

Onze website: www.kunstaandenrijn.nl
Facebook: https://www.facebook.com/KADR.Woerden/


Locatie

KUNSTaandenRIJN
atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden


Website: De kleine dingen


Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Bezoekadres: atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com