Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Opwarming

ma 14 oktober 2019 t/m za 18 januari 2020

Expositie Opwarming in de Bibliotheek

Opwarming is de toekomst en ook de actualiteit. Vijftien leden van Kunstkring Woerden tonen werk wat met opwarming te maken heeft. Direct of indirect. Het gaat niet alleen over beeldende kunst.

 

Het gaat ook over literaire kunst. Bijzonder is dat sommige werken heel sterk de verbinding tussen deze velden weten te leggen. We zien in dit verband enerzijds een prachtige inbreng van Maria Margraf  die via foto's de link legt met de boekverbranding in het verhitte Duitsland in de jaren dertig en anderzijds een bijdrage van taalkunstenaar Willem Jacobs over de recente gloeiende onrust in het Koerdisch gebied.


De oproep van de expositiecommissie  - "de aarde warmt op, maar je eten ook. Voor de paring in de natuur wordt ook opgewarmd. Wat dacht je van een vuurtje opstoken of... smelten is ook opwarmen.

 

Wat zie je voor je als je aan een warming up in de sport denkt? Kortom voldoende invalshoeken voor een gevarieerde tentoonstelling van 3D werk, schilderwerk, keramiek en fotowerk" - heeft veel losgemaakt.
De expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de bibliotheek Woerden en loopt van 14 oktober tot en met 18 januari 2020


Locatie

Kunstkring Woerden
bibliotheek Meulmansweg 27 Woerden

Over Kunstkring Woerden

Meer informatie over Kunstkring Woerden vindt u in de cultuurmap: Kunstkring Woerden
Bezoekadres: Handelsweg 10A, 3471 DZ Kamerik
Contact: Theo Aarsen | tel: 0348 417001 | e-mail: info@kunstkringwoerden.nl