Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kunstkring Woerden

Kunstkring Woerden

Kunstenaarsvereniging 'Kunstkring Woerden' bestaat vanaf 1969 en is een bloeiende vereniging met rond 65 leden. 
De Kunstkring heeft een ruim, goed ingericht atelier met beperkte expositieruimte.

Activiteiten
Voor leden en andere belangstellenden uit Woerden en omliggende gemeenten zijn er wekelijks oefen- en werkactiviteiten zoals:

· portret- en modeltekenen/-schilderen

· boetseren naar model, keramiek en beeldhouwen

· grafische technieken en fotografie

De teken, schilder en boetseersessies zijn, tegen betaling, ook toegankelijk voor niet-leden. Voorwaarde voor deelname is dat zelfstandig kan worden gewerkt en dat voor eigen materiaal wordt gezorgd. Voor de programma’s en de wijze van intekenen zie de website www.kunstkringwoerden.nl.

 

Het atelier biedt verder een goed uitgeruste grafische werkplaats met een etspers en een lithopers.
Er worden regelmatig tentoonstellingen georganiseerd zowel in eigen huis, bij partnerkunstenaarsverenigingen als op diverse locaties in Woerden en omgeving.

De Kunstkring organiseert sinds enkele jaren cursussen waarbij deelnemers kunnen "snuffelen" aan diverse kunstvormen en al doende te weten komen waarmee zij wellicht verder willen gaan.

 

Daarnaast organiseert de Kunstkring voor leden, de vrienden en sponsors. maar ook   andere kunstenaars:

· ontmoetings- en discussieavonden

· interne workshops en lezingen

· excursies

De Kunstkring participeert in externe (lokale) evenementen, ook op het terrein van andere kunstvormen zoals muziek, poëzie enzovoort.

 

Er wordt tijdens de gezamenlijke activiteiten doorgaans geen les gegeven, veel leren wij van en met elkaar. Wel worden af en toe specifieke workshops (bijvoorbeeld bronsgieten) ingepland. Gezamenlijk wordt gezorgd voor een goede sfeer in onze vereniging, hetgeen de creativiteit van elk lid afzonderlijk bevordert.

De leden
Leden van de Kunstkring zijn kunstenaars die academisch geschoold dan wel autodidact zijn. Zij staan aan het begin van hun carrière of genieten bekendheid in de regio of ook ver daarbuiten.

De Kunstkring kenmerkt zich door een grote verscheidenheid aan vormen van beeldende kunstuitingen. Daarbij is het streven gericht op het bereiken van een hoog kwaliteitsniveau.

 

Kunstenaars in en buiten Woerden kunnen zich als lid aanmelden. Alle disciplines op het terrein van de beeldende kunst zijn welkom: kunstschilders, beeldhouwers, keramisten, textielkunstenaars, grafici, fotografen enzovoort. Het lidmaatschap bedraagt per kalenderjaar 110 euro. Jongeren tot 30 jaar ontvangen 30 euro korting op de contributie.


Is uw interesse gewekt bezoek dan de website van de Kunstkring voor meer informatie of voor aanmelding als lid of stuur een e-mail bericht aan info@kunstkringwoerden.nl om u aan te melden voor één van de activiteiten.


Begunstiger
Elke vorm van ondersteuning juichen wij van harte toe: vriend, bedrijfsvriend of sponsor. Hoe groter het draagvlak is, des te beter kan de Kunstkring zich manifesteren.
Vrienden en sponsors ontvangen uitnodigingen voor ledenvergaderingen, openingen van exposities en ontmoetingsbijeenkomsten. Vrienden die tijdens één van de exposities van de Kunstkring een kunstwerk kopen ontvangen 10% korting.

Daarnaast ontvangen vrienden en sponsors het jaarlijkse vriendengeschenk en vanaf 2013 de digitale Nieuwsbrief.
Een vriend betaalt minimaal 70 euro, een bedrijfsvriend 250-750 euro en een sponsor 750 euro of meer.

Meld u aan als (bedrijfs)vriend of sponsor en draag bij aan de instandhouding en groei van culturele activiteiten in Woerden en omstreken. Aanmelden kan zowel via onze website, per e-mail als via één van onze bestuursleden.

 

Voorzitter van Kunstkring Woerden is Theo Aarsen, theo.aarsen@ziggo.nl

 

Adres atelier:
KUNSTKRING WOERDEN
Handelsweg 10a
3471 DZ Kamerik
Het bestuur bestaat uit: Theo Aarsen, voorzitter, tel.: 0348 417001
Carol Bos, secretaris
Maarten Pieterse, penningmeester
Nelleke Kuijpers, lid
Aart Sliedrecht, lid

E-mail: info@kunstkringwoerden.nl
IBAN: NL58 INGB 0004 2558 21 t.n.v. Kunstenaarsvereniging Woerden
K.v.K Utrecht: 40 46 49 15
RSIN nummer: 8165.80.583


Fotoalbum van Kunstkring Woerden

nieuwe atelierruimte Kunstkring in Kamerik

Exposities en tentoonstellingen - Kunstkring Woerden


ma 28 september 2020 t/m zo 17 januari 2021
thema is: Het Nieuwe [AB]Normaal leden van de kunstkring met nieuwe werken open tijdens de openingsuren van de bibliotheek. Twaalf deelnemers met in totaal 36 werken, sommige echt abnormaal en heel extreem. Helga van Kleef, Jannie Maakenschijn,... lees meer
Genre: Beeldende kunsten algemeen

vr 6 november 2020 t/m vr 22 januari 2021
Iman Vroman exposeert van 6 november tot en met 22 januari 2021 in de centrale ruimte van het Antoniusziekenhuis.   Vroman mocht zijn schilderij ‘Paulo in Hoodie’ al in het Rijksmuseum laten zien. Hij begon, relatief laat aan zijn huidige... lees meer
Genre: Schilderkunst

vr 11 december 2020 t/m za 19 december 2020
Wintersalon 2020 op 11, 12 en 18, en 19 december in de expositieruimte van Galerie van Slagmaat. Recent werk van leden van de Kunstkringte presenteren. • Parallel aan deze expositie wordt ook een digitale versie samengesteld.   meer nieuws... lees meer
Genre: Beeldende kunsten algemeen


Cursussen en workshops - Kunstkring Woerden


di 8 september 2020 t/m wo 9 december 2020
Portrettekenen is altijd op de dinsdag, naar keuze in de ochtend, de middag of de avond, elk dagdeel met een eigen coördinator. De sessies, meestal met model, zijn tweewekelijks.  Deelname is ook mogelijk door niet-leden. Neem in dat geval eerst... lees meer
Genre: Beeldende kunst


Kunstkring Woerden

Bezoekadres
Handelsweg 10A
3471 DZ Kamerik

Postadres
Woerden

Contact
Theo Aarsen
telefoon: 0348 417001
email: info@kunstkringwoerden.nl
website: http://www.kunstkringwoerden.nl