Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Van vondst naar verhaal

vr 14 juni 2024 t/m zo 16 juni 2024

Van vondst naar verhaal
Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 14, 15, 16 juni wordt er ook in Woerden van alles georganiseerd, zowel voor gezinnen als volwassenen. Ontdek tijdens de Nationale Archeologiedagen wat je allemaal te weten kunt komen via de sporen van het verleden die gevonden zijn in de bodem.
Vrijdagmiddag 14 juni tussen 15:00 uur en 16:30 uur kunnen kinderen vanaf 6 jaar een katapult maken in het Stadsmuseum. Aanmelden is niet nodig en je kan komen wanneer je wilt. De katapult wordt gemaakt met een bouwplaat. Deelname is gratis.

Archeologen doen steeds nieuwe vondsten. Zo weten we steeds meer over onze omgeving. Heb jij ook wel eens wat gevonden al dan niet met behulp van een metaaldetector? En wil je graag wat meer weten over je vondst? Kom dan zaterdag 15 juni tussen 11:00 en 15:00 uur naar de kraam bij het Stadsmuseum. Er zijn diverse lokale kenners die meer kunnen vertellen over alle soorten vondsten: van steen, metaal tot aardewerk. Misschien is het wel Romeins, Middeleeuws of uit een andere tijd. Vertel de kenners jouw verhaal achter de vondst, dan geven de kenners jou het historische verhaal.

In het Stadsmuseum kan je een kies van een mammoet, vuurstenen, sieraden en zwaarden zien. Ben je geïnteresseerd in archeologie en de vondsten die in het Stadsmuseum te zien zijn? Er is zondag 16 juni een speciale instaprondleiding om 14:00 uur rondom het thema archeologie en bijzondere vondsten uit de bodem van de gemeente Woerden. Als je een entreebewijs hebt, is deelname aan de rondleiding gratis.

Gedurende de archeologiedagen krijgen bezoekers van het museum een gratis setje Romeinse Limes-kaarten mee. Voor kinderen is er een Romeinen doe-boek en een plaat met het spel '100% Romeins?', zolang de voorraad strekt.
Ook de splinternieuwe ‘Limes Gids’ is af te halen in het Stadsmuseum of bij VVV Woerden.

Het programma is ook te bekijken via de onderstaande link op www.beleefwoerden.com.
https://www.beleefwoerden.com/nl/agenda/uitagenda/1714766122/nationale-archeologiedagen-woerden


Locatie

Woerden Marketing
Meulmansweg 27 , 3441 AT Woerden


Website: Van vondst naar verhaal


Over Woerden Marketing

Meer informatie over Woerden Marketing vindt u in de cultuurmap: Woerden Marketing
Bezoekadres: Meulmansweg 27 , 3441 AT Woerden
Contact: Woerden Marketing | tel: 0348-745492 | e-mail: redactie@beleefwoerden.com