Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Dennis van Agthoven fotograaf

vr 28 juni 2024 t/m za 6 juli 2024

Cali ‘22
Dennis van Agthoven
Van 28 juni t/m 6 juli exposeert de Woerdense fotograaf Dennis van Agthoven in Galerie van Slagmaat te Woerden. Hij toont daar zijn foto’s van zijn solo rondreis door Californië in 2022, waarbij hij ook fotograaf George Sampson bezocht.
Dennis van Agthoven (1976) is een autodidactische analoge fotograaf. Zijn werk omvat een breed scala aan onderwerpen en zijn zwart- witfotografie kenmerkt zich door sterke contrasten en composities. Dennis kiest bewust voor analoge fotografie vanwege de unieke uitstraling en karakteristieke filmkorrel. Het analoge proces - van filmontwikkeling tot afdrukken - voert hij zelf handmatig uit in zijn donkere kamer. Voor Dennis is het printen in de doka een onmisbaar creatief proces waarmee hij zijn werk nog persoonlijker kan maken; een ambachtelijk werk dat aandacht en precisie vereist en waarmee hij zijn eigen stijl benadrukt.
In 2019 werd Dennis geselecteerd als een van de 100 New Dutch Photography Talents door het internationale fotografiemagazine GUP. Zijn werk is tot nu toe meerdere malen in Nederland tentoongesteld.
De opening van de expositie ‘Cali ‘22’ is op zaterdag 29 juni om 15.00 uur en wordt verricht door fotograaf en vriend Robin van der Bij. De expositie is tevens te bezichtigen van
28 juni t/m 6 juli. Op vrijdag en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur in Galerie van Slagmaat te Woerden.
instagram.com/dv.analog www.dvanalog.com


Locatie

Galerie van Slagmaat
Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden


Website: Dennis van Agthoven fotograaf


Over Galerie van Slagmaat

Meer informatie over Galerie van Slagmaat vindt u in de cultuurmap: Galerie van Slagmaat
Bezoekadres: Leidsestraatweg 36, 3443 BV Woerden
Contact: Mariëtte van Slagmaat | tel: 06-48729544 | e-mail: mariette@galerievanslagmaat.nl