Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Galerie van Slagmaat

Mariëtte van Slagmaat organiseert in haar galerie al 15 jaar exposities van professionele Nederlandse kunstenaars. Naast schilderijen, foto's en objecten bestaat de collectie uit kunst- en designobjecten van Nederlandse vormgevers, voornamelijk sieraden en lederwaren, en uit dichtbundels en fotoboeken van lokale kunstenaars.

Mariëtte geeft haar kunstenaars graag een podium, dus er is regelmatig iets te beleven in de galerie. Verder kun je bij haar aankloppen voor bemiddeling bij een kunstaankoop, ook zakelijk. Deze website geeft slechts een impressie van het aanbod; een bezoek is aan te raden!

 

Mariëtte van Slagmaat organiseert in haar galerie drie maandelijks wisselende exposities van schilderijen en beelden. Daarnaast biedt zij een permanent wisselende collectie kunst- en designobjecten van vormgevers aan en kunst- en designboeken voor jong en oud.

Galerie Van Slagmaat is gevestigd in een monumentaal pand aan Leidsestraatweg 36 in Woerden, dat tot voorkort in gebruik was door Wasserij Johanna. De wasserij is volgens de gevelsteen al in 1770 gevestigd door de familie Van Slagmaat. Mariëtte's overgrootmoeder, de 'Wed. H. van Slagmaat' uit de tekst op de gevelsteen, bouwde de onderneming begin vorige eeuw uit. Haar grootvader Paul en vader Cor volgden op, tot de laatste in 2005 besloot te stoppen.

De galerie bevindt zich in het deel van het complex dat in gebruik was als ketelhuis en kantine. Volgens de bouwtekeningen was de oorspronkelijke bestemming een pakhuis. Het pand heeft een hoogte van 4 meter en door de glaspartijen een fraaie natuurlijke lichtinval.

In het interieur van de galerie is een vijf meter lange antieke sorteerkast uit de voormalige wasserij een blikvanger. Hierin vinden boeken en ruimtelijke objecten een plek. De vooroorlogse inpaktafel doet nu dienst als toonbank.

Een doorkijkje naar de metershoge schoorsteen uit 1926, aan de achterkant van de galerie, maakt het prachtige plaatje van dit stukje industrieel erfgoed compleet.

 

Geopend vrijdag en zaterdag van 10.00-17.00 uur. Of bel voor een afspraak op een ander moment naar 06-48729544.


Cultuur agenda - Galerie van Slagmaat


ZA 25 FEB 23
Genre: Beeldende kunsten
Galerie van Slagmaat
Woerden


Exposities en tentoonstellingen - Galerie van Slagmaat


vr 10 februari 2023 t/m za 18 februari 2023
Eerbetoon aan Thea van Slagmaat 1961-2022’. Alfons Kroese is uw gastheer. Als eerbetoon aan zijn partner Thea (een achter-achternicht van uw galeriehoudster) toont hij ruim 20 truien, met vakmanschap en liefdevolle aandacht door Thea gebreid in 2020 en 2021. Ook... lees meer
Genre: Beeldende kunsten algemeen

vr 24 februari 2023 t/m za 18 maart 2023
Van 24 februari tm 18 maart 2023 exposeren Suzan Sijmonsma (houtbewerking), Annemieke Keijzer (fotografie), Wiets Luii (schilderen/collage), Véronique Pijnenburg (schilderen/brons) en Riet Kuiperij (beeldhouwen/keramiek). Je bent van harte welkom voor een hapje... lees meer
Genre: Beeldende kunsten algemeen


Galerie van Slagmaat

Bezoekadres
Leidsestraatweg 36
3443 BV Woerden

Contact
Mariëtte van Slagmaat
telefoon: 06-48729544
email: mariette@galerievanslagmaat.nl
website: https://www.galerievanslagmaat.nl