Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Inge Sips exposeert bij SNS bank

wo 24 januari 2024 t/m vr 15 maart 2024

Inge Sips exposeert bij SNS bank

24 januari 202424 januari 2024
In de etalage van de SNS bank, Voorstraat 30, is tot en met medio maart 2023 werk te zien van Inge Sips. Ga vooral kijken naar haar bijzonder expressieve werk. Onze vrijwilliger Hetty Wilming zet zich in om deze en andere wisselende exposities bij bedrijven te realiseren.


Inge Sips bij haar kunstwerk bij de SNS bank
Over het schilderij – de Erlkönig

In de etalage staat het schilderij met de titel ‘de Erlkönig’. Een voortijlende ruiter die een klein kind uit handen van kwaadaardige elfen probeert te houden. Het lied van Schubert, gebaseerd op een gedicht van Goethe heeft Inge geïnspireerd. In het kort verhaalt het over een vader die in nacht en ontij met een ziek kind in zijn armen, op zijn paard door een naargeestig landschap ijlt. Hij hoopt tijdig zijn hoeve te bereiken, zodat het kind nog gered kan worden. Tijdens de rit worden ze belaagd door de elfenkoning, de Erlkönig en diens dochters, die aan de ziel van het kind trekken. Hij wil het overhalen zich bij hen te voegen, eerst met vleien. Tenslotte als dat niet lukt, als het kind niet wil, gebruikt hij geweld.

De zenuwslopende spanning en het huiveringwekkend einde van het lied bezorgen de kunstenaar kippenvel. Het geestenrijk, de urgentie en de dreiging heeft zij in dit schilderij proberen uit te beelden.

Over Inge Sips

Van jongs af aan, heeft Inge getekend en geschilderd. Op de HAVO had zij als afstudeervak handvaardigheid. Op de PABO, was tekenen haar examenvak. Tijdens haar studie aan de kunstacademie te Maastricht besloot zij om de monumentale kant op te gaan, en dat pakte goed uit. Zij kwam tot de ontdekking dat het expressieve vrije werk, met verf en kleur helemaal haar ding was.
Vanaf haar afstuderen in 1986, schildert zij dan ook, vooral met acrylverf, op doek, vaak met veel kleur.

Haar inspiratiebron is het paard. Belangrijk in haar werk is ‘kracht en snelheid´ van het paard. Een oerkracht, die uit papier of doek moet ‘knallen’.

Meer over Inge Sips en haar werk op https://getekendsips.nl/

 


Locatie

KUNSTaandenRIJN
Voorstraat 30
Woerden


Website: Inge Sips exposeert bij SNS bank


Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Bezoekadres: atelier van KUNSTaandenRIJN. Van der Valk Boumanlaan 7, 3446 GM Woerden
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com