Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Tekenen voor gevorderden

wo 15 januari 2020 t/m do 16 april 2020

In deze cursus ga je tekenend je technische vaardigheden uitdiepen, waarbij de docent je tips geeft om die vaardigheden te verbeteren. Zo komen compositie, beweging of diepte in je tekening aan de orde. Vooral zal je je eigen handschrift gaan ontwikkelen. Je bent dan ook vrij om je eigen vormen te vinden.


Je gaat in deze cursus tekenen aan de hand van je eigen inspiratiebronnen, zoals een tekst, een lied of een herinnering. De docent helpt je om samen jouw thema te ontdekken. Jouw thema vormt de aanleiding voor het verhaal dat je in je tekening wilt vertellen. Je onderzoekt met welk materiaal je dat tot uitdrukking wilt brengen: inkt, potlood, krijt of verf.
Je krijgt hulp om je aarzelingen te overwinnen en om de boodschap van je tekening te versterken. Het effect van de lessen is groter als je thuis verder werkt. Daarom is er tussen elke twee lessen een tussenpoos van twee weken.


Het aantal deelnemers is beperkt tot maximaal 10 personen. Alle deelnemers krijgen op die manier voldoende persoonlijke aandacht en tips van de docent.


De docent

Hans Verbeek is tekenaar, schilder, illustrator. Hij is vaste docent bij Pro Arte in Hazerswoude en geeft workshops tekenen en (portret)schilderen. Vanuit deze disciplines heeft hij inmiddels alle paden van kijken en vertalen in weergave bewandeld. Zijn ervaring heeft hem geleerd dat tekenen en schilderen begint met kijken, kijken, kijken. Ervaring die is ontstaan door geen genoegen te nemen met “hoe moet het” maar willen onderzoeken: wat kan er, hoe werkt iets, wat gebeurt er, hoe voelt het. In een schets is immers alles nog open en fris.

 

prijzen
De cursus omvat 8 lessen van 2 1/2 uur en kost 190 euro.

 

meer info
KunstaandenRijn.woerden


 


Locatie

KUNSTaandenRIJN
Van de Valk Boumanlaan 7 WOERDEN

Over KUNSTaandenRIJN

Meer informatie over KUNSTaandenRIJN vindt u in de cultuurmap: KUNSTaandenRIJN
Contact: Elly Waterman | tel: 06 290 761 60 | e-mail: kunstaandenrijn.woerden@gmail.com