Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kloosterwijsheid en kloosterbezoek

do 21 maart 2019

Kloosterwijsheid en kloosterbezoek

In deze cursus vertelt Woerdenaar Jan Uittenbroek over zijn persoonlijke ervaringen als bezoeker aan diverse kloosters. Met behulp van een PowerPoint presentatie en filmbeelden vertelt hij over de geschiedenis en het belang van kloosters en licht hij de uitgangspunten toe van de Benedictijnse kloosterorde, de basis van het kloosterleven.
De wijsheid van het Kloosterleven heeft het al vele eeuwen volgehouden. Wat kun je ervan leren, ook als je niet in een klooster woont? Jan belicht actuele thema's als timemanagement, taakverdeling, leidinggeven, motivatie vasthouden en stressbeheersing vanuit de Benedictijnse filosofie.

 

Aansluitend op de twee lezingen volgt een excursie naar de Abdij Koningsoord in Arnhem* voor een rondleiding, een gesprek met een van de zusters en we maken ter afsluiting de vespers mee in de fraaie kloosterkerk.

 

*Vervoer naar Arnhem is voor eigen rekening. De kosten voor de excursie zijn bij de prijs inbegrepen.
3 x: lezing en excursie van 1,5 uur

  data en tijden per bijeenkomst

  1. Donderdag 21/03/2019 - 10:00 uur.
  2. Donderdag 28/03/2019 - 10:00 uur.
  3. Vrijdag 12/04/2019 - 13:00 uur.

Prijs: € 48,00

J. (Jan) Uittenbroek
Jan Uittenbroek woont in Woerden en is werkzaam in het Speciaal Onderwijs in Utrecht. Hij studeerde als hobby filosofie en theologie aan de Vrije Universiteit. Een van zijn hobby's, gerelateerd aan deze studies, is het bestuderen van het leven in kloosters. Hij gaat daar ook vaak op bezoek. Zo komt hij regelmatig in het klooster in Egmond, abdij Affligem (in België) en in klooster Koningsoord. Over de Regel van Benedictus, de stichter van de Benedictijnse kloosterorde, geeft hij lezingen, zie ook zijn website: www.benedictijnsewijsheid.nl.
 


Locatie

Volksuniversiteit Woerden
Klooster Wilhelminaweg 77 Woerden

Over Volksuniversiteit Woerden

Meer informatie over Volksuniversiteit Woerden vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Woerden
Bezoekadres: Rembrandtlaan 24, Woerden