Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Paper marbling

zo 29 september 2024

PAPER MARBLING
Paper marbling workshop bij de Workshop Factory in Woerden
Ontdek de betoverende wereld van paper marbling - een eeuwenoude kunstvorm die verf en water doet dansen op magische wijze. Deze techniek betovert met zijn unieke schoonheid en precisie.
Het geheim van paper marbling ligt in de perfecte balans van ingrediënten - een delicate mix van traganth gom, carragheen of kitre die het water tot een subtiel canvas vormt. Hier, waar kunst en wetenschap samenkomen, is de juiste verhouding cruciaal. Te dun water laat de verf wegzakken, terwijl te dik water haar vrijheid beperkt.
Maar het echte meesterschap komt naar voren in de creatie van de verf zelf. Door zorgvuldige aanpassing van water, pigment en ossengal, verkrijgt de verf haar delicate balans en spreidingsgrootte.
De verf wordt met de hand op het water aangebracht, waar het zich uitstrekt en kronkelt in een hypnotiserende dans. De resulterende patronen, als stukken marmer in beweging, verrukken de zintuigen en voeden de ziel.
Wanneer het kunstwerk compleet is, wordt een vel papier voorzichtig op het water gelegd, waar het de zwevende verf vangt en overbrengt op het oppervlak. Het resultaat is niet alleen een prachtig visueel feest, maar ook een kalmerende symfonie van emoties en verbeelding.
Betreed de wereld van paper marbling en laat je meevoeren op een reis van rust, schoonheid en verbeeldingskracht.
De workshop wordt gegeven door Mehmet Bozdag. Mehmet is begonnen met het maken van kunst in 2004 als een soort van therapie voor een moeilijke periode in zijn leven en sindsdien ziet hij kunst als een manier voor het verwerken van zijn emoties en als vertaling naar tastbare objecten. Voor meer informatie over Mehmet en zijn kunst kan je hier een kijkje nemen!

zondag 29 september
14:00 - 16:00
 
Duur: 2 uur

Prijs: € 70 pp
incl. alle materialen, koffie, thee en wat lekkers
Minimaal 6 personen


Locatie

Workshop Factory
Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden


Website: Paper marbling


Over Workshop Factory

Meer informatie over Workshop Factory vindt u in de cultuurmap: Workshop Factory
Bezoekadres: Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden
Contact: Guido Cazemier | tel: 06 – 3729 2151 | e-mail: info@workshopfactory.nu