Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Straatfotografie

wo 16 oktober 2024

STRAATFOTOGRAFIE
Straatfotografie
Tijdens deze workshop krijg je eerst 1,5 uur theorie en basiskennis over straatfotografie en aansluitend gaan we de straat op om de theorie in de praktijk toe te passen. Je zult op straat zien hoe je te werk kunt gaan om te proberen een uniek of bijzonder moment vast te leggen. Je fotografeert het straatbeeld wat je ziet, niets wordt in scene gezet; alles gebeurt snel en je moet dus goed kijken en snel reageren. Een bijzondere, dynamische en leuke manier van fotograferen.
Tijdens de workshop komen zaken aan de orde wat wel en niet mag, welke camera-instellingen je kunt gebruiken en op welke manieren je (onopvallend) te werk kunt gaan.
Voor deze workshop heb je minimaal kennis van de werking van je camera en de nodige basiskennis van de fotografie nodig.
Eventueel kun je  ook deelnemen met je smartphone wanneer je hier goed mee om kunt gaan, anders raden we je aan eerst de cursus 'Beter fotograferen met je mobiel' te volgen.

1 les van 3,5 uur Toon details
1: woensdag 16 okt 2024 - 09:30 – Het Klooster – lokaal 28
Het Klooster Toon adres-info
HET KLOOSTER
Wilhelminaweg 77
3441 XB WOERDEN
Nederland


View larger map

€ 37,00
Arjan van der Beek
spiegelreflexcamera
Mee te brengen door de cursist: Spiegelreflex- of systeemcamera met standaard zoomlens of groothoeklens. Volle accu en eventueel reserve accu, voldoende ruimte op geheugenkaart.

Instellingen fotografie
Deelnemer begrijpt de instellingen van diafragma, sluitertijd en ISO. Op de camera zijn deze instellingen te maken, dus afwijken van de volledige automaat.

Startdatum
woensdag 16 oktober 2024 - 09:30
Lesvorm
Op locatie

  Arjan van der Beek A.W.O.
Arjan van der Beek
Arjan van der Beek woont in Culemborg. In 2018 heeft hij, na ruim 25 jaar in de industriële automatisering gewerkt te hebben, een carrière switch gemaakt. Deze beslissing heeft hem veel meer vreugde en voldoening in zijn werk opgeleverd. De keuze was niet zo moeilijk, want hij fotografeerde hobbymatig al ruim 40 jaar. Arjan noemt zichzelf ‘allround’ fotograaf, omdat hij geen specifieke voorkeur heeft in wat hij fotografeert: "Eigenlijk ga ik alle fotografische uitdagingen aan. Ik probeer, technisch gezien, alles uit de camera te halen wat mogelijk is." Naast de fotografieopdrachten geeft hij onder meer ook les bij een bedrijf dat fotografie-opleidingen verzorgt.


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
Klooster, Wilhelminaweg 77
Woerden


Website: Straatfotografie


Over Volksuniversiteit Het Groene Hart

Meer informatie over Volksuniversiteit Het Groene Hart vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Het Groene Hart
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 420 662 | e-mail: info@vuhetgroenehart.nl