Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunstbus 4 Paleis Het Loo Apeldoorn en Walburgiskerk Zutphen

do 8 mei 2025

KUNSTBUS 4 PALEIS HET LOO APELDOORN EN WALBURGISKERK ZUTPHEN
Kunstbus 4 Paleis Het Loo Apeldoorn en Walburgiskerk Zutphen
Paleis Het Loo ligt aan de rand van Apeldoorn. Het paleis werd tot 1975 door leden van de Koninklijke familie van Nederland bewoond. Sinds 1984 is het als Nationaal Museum Paleis Het Loo opengesteld voor publiek en vinden er tentoonstellingen en evenementen plaats. We starten met een kopje koffie. Daarna krijgen we een rondleiding over de Oranjes in het "nieuwe meesterwerk", een ondergrondse uitbreiding van 5000 m2. Voor de lunch vertrekken we naar Zutphen. Na de lunch krijgen we een rondleiding in de Walburgiskerk en de Librije, die onderdeel van de kerk is.
De Librije behoort tot de belangrijkste cultuurhistorische monumenten in Nederland en daarbuiten. Als een van de oudste bibliotheken van Nederland, gebouwd van 1561 tot 1564 naar het model van de boekenzalen van twee Zutphense middeleeuwse kloosters, ademt zij nog steeds de sfeer van eeuwen geleden. Een belangrijke doelstelling van de Librije was: de mensen voor het “ware” geloof te behouden door hen “goede” boeken te laten lezen. Om diefstal door al te enthousiaste lezers te voorkomen werden deze als heilzaam bedoelde boeken voor de zekerheid wel aan de ketting gelegd. Daarmee werd de Librije  een kettingbibliotheek. Nu is zij de enige nog bestaande originele openbare kettingbibliotheek van Nederland.

Een kopje koffie, rondleidingen en de toegang tot De Librije en Walburgiskerk zijn bij de prijs inbegrepen. De toegang tot Paleis Het Loo is voor eigen rekening (euro 19,50 euro; met Museumkaar of VIP kaart gratis). Eventuele toeslagen, de lunch en andere consumpties zijn voor eigen rekening. Programma- en prijswijzigingen voorbehouden. Een week van te voren sturen we de definitieve reisgegevens.

1 les van 9 uur
1: donderdag 8 mei 2025 - 08:30 – Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden
Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden Toon adres-info
OPSTAPPEN BIJ: MARANATHAKERK, WOERDEN
Molenvlietbaan 10
3448 DC WOERDEN
Nederland


View larger map

€ 51,00
Startdatum
donderdag 8 mei 2025 - 08:30


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
Maranathakerk, Molenvlietbaan 10
Woerden


Website: Kunstbus 4 Paleis Het Loo Apeldoorn en Walburgiskerk Zutphen


Over Volksuniversiteit Het Groene Hart

Meer informatie over Volksuniversiteit Het Groene Hart vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Het Groene Hart
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 420 662 | e-mail: info@vuhetgroenehart.nl