Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Brons

ma 25 november 2024 t/m ma 2 december 2024

BRONS
Brons
In oktober 2024 start in het Rijksmuseum van Oudheden te Leiden een tentoonstelling over de Bronstijd. De tentoonstelling vertelt over de periode van ongeveer 2000 tot 800 v.Chr. Het was een periode van grote rijkdom. Bronzen voorwerpen werden gebruikt om mee te pronken: grote mantelspelden sierden de kleding van mannen en vrouwen, schitterende zwaarden werden aan de goden geofferd.
Behalve brons maakten de ambachtslieden ook al prachtige voorwerpen van goud. Al deze voorwerpen zijn teruggevonden in de graven van de rijkste mensen uit die tijd en…. in waterige gebieden als venen en moerassen. Waren dit offers aan de goden?
Een aantal spectaculaire bronstijdvondsten, zoals een gouden ‘hoed’ die in Duitsland gevonden is, zal op deze tentoonstelling te zien zijn. Ook gaat de tentoonstelling in op de handel, die zich in deze tijd ontwikkelde. Noodzakelijk, want brons is niet overal te vinden en zorgde voor verre contacten en grote rijkdom.|
Deze korte cursus van twee lessen gaat over de tentoonstelling in het Rijksmuseum van Oudheden, maar zal ook vertellen over een aantal spectaculaire vondsten die niet in Leiden te zien zijn, zoals de Hemelschijf van Nebra.

2 lessen van 2 uur Toon details
1: maandag 25 nov 2024 - 10:00 – Het Klooster – lokaal 28
2: maandag 2 dec 2024 - 10:00 – Het Klooster – lokaal 28
Het Klooster Toon adres-info
HET KLOOSTER
Wilhelminaweg 77
3441 XB WOERDEN
Nederland


View larger map

€ 26,00
Drs. Diana de Wild
Startdatum
maandag 25 november 2024 - 10:00
Lesvorm
Op locatie

Drs. Diana de Wild D.
Drs. Diana de Wild
Diana de Wild studeerde Klassieke en Egyptische archeologie in Leiden. Zij verzorgt rondleidingen in het Museum van Oudheden in Leiden en geeft lezingen en cursussen over thema’s uit de Griekse en Egyptische oudheid. Verder begeleidt zij reizen naar het Middellandse Zeegebied.


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
Klooster, Wilhelminaweg 77
Woerden


Website: Brons


Over Volksuniversiteit Het Groene Hart

Meer informatie over Volksuniversiteit Het Groene Hart vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Het Groene Hart
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 420 662 | e-mail: info@vuhetgroenehart.nl