Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

‘De verkeerde wereld’ bij Mannenochtend Samen sterk huis

vr 31 mei 2024

‘De verkeerde wereld’ bij Mannenochtend Samen sterk huis

Op vrijdagochtend 31 mei om 10.00 uur vindt de Mannenochtend plaats van het Samen sterk huis. Deze keer geeft Jos van Hulsen een presentatie over het bijzondere schilderij ’De verkeerde wereld’ van Pieter Bruegel de Oude.

Ruim 460 jaar geleden schilderde Pieter Bruegel de Oude het schilderij ‘De verkeerde wereld’, bekend omdat er meer dan honderd Nederlandse spreekwoorden op afgebeeld zijn. Schilderijen van Pieter Bruegel vertonen vaak thema's als absurditeit en dwaasheid van de mens. ‘De verkeerde wereld’ is daarop geen uitzondering. De originele titel van het werk was ‘De dwaasheid van de wereld’, wat suggereert dat Bruegel het schilderij niet bedoelde als simpelweg een verzameling spreekwoorden, maar als beeld van de dwaasheid van mensen. Een echt meesterwerk. Het werk is als een zoekplaatje, waar je steeds nieuwe gezegden in ontdekt. Prachtig hoe letterlijk deze zijn neergezet en sommige zijn ook nog steeds actueel.

Hoewel mannen ook te maken hebben met de ziekte kanker of met het verlies van een dierbare, blijkt dat zij vaak minder goed aansluiting vinden of andere interesses en behoeftes hebben. Daarom organiseert Samen sterk huis een speciale Mannenochtend op de laatste vrijdagochtend van de maand met een bedrijfsbezoek of andere activiteit om zo het nuttige met het aangename te verenigen. Dat de behoefte bestaat, blijkt iedere keer weer, de gesprekken komen als vanzelf op gang. Ideeën voor aankomende Mannenochtenden zijn van harte welkom, eigen inbreng van de deelnemers wordt bijzonder op prijs gesteld.

De koffie en thee staan klaar en is een rondleiding door het huis mogelijk met uitleg over wat het Samen sterk huis aan de Wilhelminaweg 12 in Woerden te bieden heeft.

Aanmelden of meer informatie vragen via: telefoon 06-14004496, email info@samensterkhuis.nl  of in het Samen sterk huis (openingstijden zie de website www.samensterkhuis.nl ).


Locatie

Samen Sterk Huis
Wilhelminaweg 12, 3441 XC Woerden


Website: ‘De verkeerde wereld’ bij Mannenochtend Samen sterk huis


Over Samen Sterk Huis

Meer informatie over Samen Sterk Huis vindt u in de cultuurmap: Samen Sterk Huis
Bezoekadres: Wilhelminaweg 12, 3441 XC Woerden
Contact: tel: 06 - 1400 4496 | e-mail: inloophuislevenmetkanker@xs4all.nl