Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunstbus 3 Den Haag en Katwijk

do 15 februari 2024

KUNSTBUS 3 DEN HAAG EN KATWIJK
Kunstbus 3 Den Haag en Katwijk
Wil je ook een dagje kunst aan zee? Meld je dan aan voor onze kunstbusreis op donderdag 15 februari 2024.
We beginnen in de ochtend bij Museum Beelden aan Zee in Den Haag/Scheveningen. Na een kop koffie krijgen we een algemene rondleiding door het, op zichzelf al bezienswaaardige, gebouw en de beeldencollectie. Het museum ligt in één van de drukste badplaatsen van het land, nog geen 500 meter ten zuiden van het Kurhaus. Eenmaal in het museumgebouw is er van die drukte niets meer te merken: het museum ligt verscholen in de duinen. Beelden aan Zee is ontworpen door de Nederlandse architect Wim Quist. Het gebouw, dat de grondvorm heeft van twee grote cirkels, is in het duin ingegraven. Op het museum staat het historische Paviljoen Von Wied dat in 1826 is gebouwd in opdracht van koning Willem I. Onbeperkte lichtinval en weidse afmetingen zijn kenmerkend voor het museum. Je vindt hier ook de glazen wand met gedichten van zestien gerenommeerde Nederlandse en Belgische dichters (onder wie Claus, Haasse, Kopland, Mulisch, Mutsaers en Wolkers), die zich lieten inspireren door het gebouw, de ligging ervan en de collectie.
Na de lunch vertrekken we naar het Katwijks Museum. Katwijk was rond 1900 een geliefde plaats voor kunstenaars uit veel landen. Zo ontstond hier een kunstenaarskolonie waar meer dan 1000 kunstenaars actief waren. Bekende schilders als Jan Toorop, Willy Sluiter en Jan Zoetelief Tromp lieten in Katwijk een woonhuis met atelier bouwen. Hun werk is in het Katwijks Museum te bewonderen. Maak hier ook kennis met de vroege historie van Katwijk (in vogelvlucht) uit de tijd van de Romeinen, de Friezen en de Franken, het Hoogheemraadschap door de eeuwen heen, de Tweede Wereldoorlog in beeld en de opkomst van het toerisme. Ten slotte is er nog het meer recente, architectuurprijzen winnende Kustwerk Katwijk.
We vertrekken weer rond 17:00 uur. De koffie en de rondleidingen zijn bij de prijs inbegrepen.
Entree Beelden aan Zee € 17,50. Museumkaart gratis wel met toeslag van € 3,50, VriendenLoterij VIP-KAART, Rembrandtpas gratis.
Entree Katwijks Museum € 9,50. Museumkaart, ICOM-pas, Rembrandtpas gratis (LET OP: De VIP-kaart geldt niet in Katwijks Museum!).
Programma- en prijswijzigingen voorbehouden.

1 les van 8 uur Toon details
1: donderdag 15 feb 2024 - 09:00 – Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden
Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden Toon adres-info
OPSTAPPEN BIJ: MARANATHAKERK, WOERDEN
Molenvlietbaan 10
3448 DC WOERDEN
Nederland


View larger map

€ 41,00
Startdatum
donderdag 15 februari 2024 - 09:00
Lesvorm
Op locatie


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
Maranathakerk
Woerden


Website: Kunstbus 3 Den Haag en Katwijk


Over Volksuniversiteit Het Groene Hart

Meer informatie over Volksuniversiteit Het Groene Hart vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Het Groene Hart
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 420 662 | e-mail: info@vuhetgroenehart.nl