Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

* (5e) Historische Spelen 2022

vr 14 oktober 2022 t/m zo 16 oktober 2022

matinee en avondvoorstellingen : *meer informatie volgt

Elke drie jaar voert de Stichting Historische Spelen Woerden een groots muzikaal theaterspektakel op.

Deze voorstellingen over een periode in de geschiedenis van Woerden worden uitgevoerd door speler en vrijwilligers uit Woerden en omstreken. Zij worden hierbij begeleid door een artistiek team van Het Klooster.

 

Het is geen toeval dat de vijfde editie van de Historische Spelen samenvalt met het jubileumjaar van 650 jaar stad Woerden. De voorstellingen op vrijdag 14 tot en met 16 oktober 2022 markeren de afsluitende week van dit jubileumjaar.

 

De voorstellingen worden gespeeld in een grote circustent midden op het Exercitieveld in Woerden.

 

Met hartverwarmend spel en live muziek wordt de tijd dat Woerden van dorp naar stad ging tot leven gewekt. Het verhaal met als werktitel ‘De Boogmaker’ speelt rond 1372.

 

Het vertelt het verhaal van een eigenwijze jonge vrouw met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen. Ze groeit zo’n 650 jaar geleden op in de tijd waarin het dorp Woerden een stad wordt. Dat gaat niet zonder slag of stoot. Het versterken van de aarden wal en de kleine gracht door de mannen uit het dorp is een bikkelhard karwei. Pas als de verdedigingswerken klaar zijn zal Woerden de stadsrechten krijgen. Lukt het de jonge vrouw haar familie te beschermen, het hart van een edelman voor zich te winnen en de boogmaker een rol van betekenis te geven? We zien de invloed van de pest, noeste arbeid, vetes en vakmanschap, liefde en intrige, dwars door de lagen van de bevolking heen.

 

Het artistieke team bestaat deze editie uit Jimmy Plooij (script en regie), Henk Hopman (arrangementen en muzikale leiding), Caty Wijmans (dans), Marlous Tolhuisen (zang) en Sanne Dorrepaal (kinder-/jongerencast). Niek Dekker is de productieleider.


Locatie

Tent Exercitieveld Oostsingel 3441GC Woerden


Historische Spelen Woerden

Historische Spelen Woerden