Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

5e Historische Spelen Woerden

vr 14 oktober 2022 t/m zo 16 oktober 2022

Dagelijks matinee (15 uur) en avondvoorstellingen (20 uur). Ticketsverkoop via https://www.kloosterwoerden.nl/hsw/

Elke drie jaar voert de Stichting Historische Spelen Woerden een groots muzikaal theaterspektakel op.

Deze voorstellingen over een periode in de geschiedenis van Woerden worden uitgevoerd door speler en vrijwilligers uit Woerden en omstreken. Zij worden hierbij begeleid door een artistiek team van Het Klooster.

 

Het is geen toeval dat de vijfde editie van de Historische Spelen samenvalt met het jubileumjaar van 650 jaar stad Woerden. De voorstellingen zijn in de afsluitende periode van het jubileumjaar en worden gespeeld een grote circustent (naar verluid van Circus Tony Boltini) midden op het Exercitieveld in Woerden.

 

Met hartverwarmend spel en live muziek wordt de tijd dat Woerden van dorp naar stad ging tot leven gewekt. Het verhaal met als titel ‘De Boogmaker’ speelt rond 1372.

 

De Boogmaker vertelt het verhaal van een eigenwijze jonge vrouw met een bewonderenswaardig doorzettingsvermogen. Ze groeit zo’n 650 jaar geleden op in de tijd waarin het dorp Woerden een stad wordt. Dat gaat niet zonder slag of stoot. De nieuwe bisschop van Utrecht kan Holland bedreigen. Daarom geeft Willem van Naaldwijk, baljuw van Rijnland en Woerden, de opdracht tot het versterken van de aarden wal en het graven van een gracht van het kleine dorp Woerden. Het werk wordt zonder loon uitgevoerd door de mannen uit het dorp en is een bikkelhard karwei. Pas als de werken klaar zijn zal graaf Albrecht van Beieren Woerden de stadsrechten toekennen. Ondertussen worden een speermaker en een boogmaker aangesteld om de verdediging ook van wapens te voorzien. Lukt het de jonge Gabriëlla haar familie te beschermen, het hart van een edelman voor zich te winnen en de boogmaker een onverwachte en spannende rol van betekenis te geven?   

 

Het artistieke team bestaat deze editie uit Jimmy Plooij (script en regie), Henk Hopman (arrangementen en muzikale leiding), Caty Wijmans (dans), Marlous Tolhuisen (zang) en Sanne Dorrepaal (kinder-/jongerencast). Niek Dekker is de productieleider.


Locatie

Circustent Exercitieveld Oostsingel 3441GC Woerden


Website: 5e Historische Spelen Woerden


Historische Spelen Woerden

Historische Spelen Woerden