Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Romeinse Limes – UNESCO Werelderfgoed

di 14 september 2021

20.00 uur Een lezing van de SHHV door Tom Hazenberg

Een lezing over de Romeinse Limes en de status van UNESCO Werelderfgoed. Woerden is één van de ‘hotspots’ in de noordelijke grens van het Romeinse Rijk. Archeoloog Tom Hazenberg kent het Romeinse verleden van Woerden als geen ander.

 

Let op: voor het bezoek gelden corona-maatregelen!

Tegelijkertijd wordt de lezing ook uitgezonden via het internet. Voor het adres: zie kort voor aanvang de website shhv.info.

 

Achtergrondinformatie

We gaan een kleine tweeduizend jaar terug in de tijd. Woerden is dan onderdeel van de noordgrens van het enorme Romeinse Rijk: de Limes. Het fort dat hier ligt, castellum Laurium, maakt deel uit van een verdedigingslinie langs de Rijn in de provincie Neder-Germanië. Sinds deze zomer is deze Neder-Germaanse Limes officieel erkend als Unesco Werelderfgoed!

 

Over de spreker

Tom Hazenberg (1963) studeerde Klassieke Talen en Archeologie aan de Universiteit Leiden.

meer in dit nieuwsbericht

 

Coronamaatregelen

We gaan er vanuit dat bezoekers volledig gevaccineerd zijn of over een herstel-bewijs beschikken. Wie niet (volledig) is gevaccineerd en geen herstel-bewijs heeft, neemt zelf de verantwoordelijkheid op zich om een (zelf)test uit te voeren kort voor het bezoek. Bezoekers nemen verder de 1,5-meter maatregel in acht, desinfecteren de handen bij binnenkomst en dragen binnen een mond/neuskapje bij het lopen. Ondanks al deze voorzorg geldt ook: het bezoeken van de lezing is voor eigen risico.


Locatie

Maranathakerk Molenvlietlaan 10 Woerden


SHHV: Stichts-Hollandse Historische Ver.

SHHV: Stichts-Hollandse Historische Ver.