Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Verplaatst: ‘Rampjaarconcert Oude Hollandse Waterlinie

za 14 november 2020

verplaatst naar 2022 In dat jaar bestaat de Oude Hollandse Waterlinie 350 jaar!

‘Rampjaarconcert’

Dit najaar organiseert de Stichting Oude Hollandse Waterlinie in samenwerking met het Orkest van het Groene Hart een serie van drie ‘Rampjaarconcerten’. Deze concerten hebben als thema: ‘Ode aan de Vrijheid’.

  • De concerten worden gehouden ter herinnering aan het Rampjaar 1672, het jaar waarin de Nederlandse Republiek werd aangevallen door Zonnekoning Lodewijk XIV en waarin de Oude Hollandse Waterlinie een grote rol speelde.
  • De link met het Nationale Beethovenjaar is niet toevallig. Toen Beethoven werd geboren, was de Hollandse Waterlinie nog volop in functie, en toen hij overleed was er alweer een nieuwe waterlinie in aanleg.
  • De muziek van Beethoven heeft ook vaak thema’s als overwinning, oorlog of (persoonlijke) bevrijding. Deze zaken worden er in betreurd of gevierd, en helpen herinneringen levend te houden en waakzaam te zijn voor de toekomst.

Het Orkest van het Groene Hart werkt graag mee aan deze concertreeks. Het symfonieorkest uit Woerden, onder leiding van dirigent Jim Roodnat, is in 1984 opgericht en bestaat uit 35 enthousiaste amateurmusici.


programma

    Beethoven – Wellingtons Sieg
    Beethoven – Marcia Funebre uit Symfonie nr. 3
    Friedrich Witt – Symfonie nr. 14

De najaarsconcerten vinden plaats in diverse locaties:

    op zaterdag 31 oktober in Bodegraven,
    op zaterdag 7 november in Oudewater
    op zaterdag 14 november in Woerden.

Ten gehore zullen worden gebracht werken van Beethoven, Witt en Six; met medewerking van de deskundige verteller Leo Hoogenboom.


Locatie

Petruskerk Kerkplein 5 Woerden


Oude Hollandse Waterliniefestival (OHW)

Oude Hollandse Waterliniefestival (OHW)