Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Historische Kaasmarkt

za 29 augustus 2020

Vanaf 10.00 uur: in 2020 zal de jaarlijkse Historische kaasmarkt in aangepaste vorm doorgaan. zie verder onder

 

Traditiegetrouw is er op de dag na de kaaskeuring (vrijdag 28 augustus) de “historische kaasmarkt”

Deze dag zal er dit jaar  anders uit zien i.v.m. de maatregelen rondom Corona.

De gekeurde kaas zal  worden aangevoerd met historische tractoren en worden tentoongesteld op het Kerkplein in Woerden (vanaf 10.00 uur)

 

De prijsuitreiking van de Kaaskeuring door burgemeester Molkenboer zal daar ook plaatsvinden om 11.00 uur. Vervolgens zullen er een aantal (oud) kaashandelaren de winnende kazen gaan keuren.

 Uiteraard worden bij zowel de kaaskeuring op vrijdag en de kaastentoonstelling op zaterdag alle Coronamaatregelen welke op dat moment van toepassing zijn in acht genomen. Wij verzoeken u om  zich aan deze maatregelen te houden.


historische kaasmarkt

De Historische Kaasmarkt is een groot feest in Woerden. Hoe zagen de kaasmarkten er rond 1900 precies uit? Welke kaasmaaktechnieken werden er destijds gebruikt? En hoe gingen de mensen gekleed?

Met het luiden van de kaasbel opent de Jeugdkoningin van de Woerdense Vakantieweek de Historische Kaasmarkt. Tijdens de feestelijke historische Boerenkaasmarkt worden de prijzen van de boerenkaaskeuring uitgereikt en de winnaar van de publiekskeuring bekend gemaakt.

Daarnaast is er veel te beleven zoals: de kaasbrikken, het verhandelen van de boerenkazen met handjeklap, het opmaken van de kaasnotering en touwtrekken tussen de kaasboeren en kaashandelaren om de laatste 2 cent. Ook kan je genieten van optredens


Locatie

Kerkplein, centrum Woerden


Woerden Marketing

Woerden Marketing