Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Kunstenaars Atelier de Schuur

ma 10 augustus 2020 t/m ma 12 oktober 2020

Atelier de Schuur, een kleinschalig kunstatelier voor kunstenaars met een verstandelijke beperking.

In het atelier werken dagelijks circa 10 kunstenaars aan de meest prachtige en unieke kunstwerken. De technieken die geboden worden variëren van schilderen en druktechnieken tot vrij keramiek en beeldhouwen.

 

 

‘’Als een stem van binnen zegt: ‘Je kunt niet schilderen’ schilder dan, en de stem zal tot zwijgen gebracht worden’’ – Vincent van Gogh

 

Schilderijen en keramiek in Bibliotheek Woerden

10 augustus 2020 t/m 11 oktober 2020 | Bibliotheek Woerden

Tot 12 oktober is er in Bibliotheek Woerden een expositie te zien van dagbesteding Atelier de Schuur. De expositie bestaat uit diverse schilderijen en keramiek stukken, gemaakt door kunstenaars.

Atelier de Schuur is een kleinschalig kunstatelier in Zegveld, waar dagelijks gemiddeld tien tot twaalf kunstenaars met een verstandelijke beperking begeleid worden bij het uiten en ontwikkelen van hun creatief talent. De kunstwerken die zij maken in het Atelier variëren van tekeningen, schilderijen, drukwerken tot keramiek. Bij alles wat deze bijzondere kunstenaars doen ligt de nadruk op hun mogelijkheden en interesses, zo ontstaan de meest prachtige kunstwerken. Inspiratie halen de kunstenaars uit hun eigen belevingswereld. Dieren en natuur zijn daarbij een geliefd onderwerp, maar ook de oude meesters worden zeer gewaardeerd.

Tijdens het maken van deze kunstwerken worden de kunstenaars begeleid en ondersteund door gediplomeerde keramisten en pedagogisch begeleiders. Ook worden door vrijwilligers lessen en workshops gegeven waarbij nieuwe technieken worden geleerd.

De gemaakte kunstwerken zijn te koop. Ook wordt er in het Atelier werk in opdracht vervaardigd, iets wat de kunstenaars ook heel leuk en uitdagend vinden om te doen. 

 

 

 

 


Locatie

Bibliotheek HGH Woerden
Bibliotheek HGH Meulmansweg 27 Woerden

Over Bibliotheek HGH Woerden

Meer informatie over Bibliotheek HGH Woerden vindt u in de cultuurmap: Bibliotheek HGH Woerden
Bezoekadres: Meulmansweg 27, 3441 AT Woerden
Contact: Klantenservice Bibliotheek het Groene Hart | tel: 0348-418354 | e-mail: klantenservice@regiobibliotheekhetgroenehart.nl