Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Psefas - mozaïekwerk

zo 22 september 2019 t/m vr 8 november 2019


Expositie aan het St. Antonius ziekenhuis, Woerden

Van 22 september tot 8 november 2019 wordt mijn mozaïekwerk in het St. Antonius Ziekenhuis te Woerden geëxposeerd. Er hangen kunstwerken van de serie ‘Vrouwen met Standpunt – Portretten van Vrouwen in de Tweede Kamer’ evenals de ‘Sterrenboom’. Ook gebruiksvoorwerpen en sieraden krijgen plaats in de vitrine van de hal.

 

Psefas is het Hebreeuwse woord voor mozaïek. De mozaïekkunst werd in het hele gebied rondom de Middellandse Zee geïntroduceerd, met vele invloeden uit de Hellenistische en Romeinse cultuur. Het woord voor mozaïek in het Grieks – Psefos – is pas in de Hellenistische tijd overgenomen in het Hebreeuws en wordt in het moderne Ivriet nog steeds gebruikt  voor deze eeuwenoude kunst.

Psefas is door kunsthistorica en mozaiekspecialist Dr. Diklah Zohar opgericht. De missie van Psefas is de Mozaïekkunst in Nederland te promoten en de kunsthistorisch kennis over Mozaïekkunst in het verleden en heden te versterken. Diklah verzorgd lezingen en cursussen op maat, museumwandelingen bij archeologische collecties en tentoonstellingen, en produceert mozaïeken in verschillende technieken en materialen.


Locatie

Antonius Ziekenhuis Woerden (St.)
Antonius ziekenhuis Polanerbaan 2 3447 GN Woerden

Over Antonius Ziekenhuis Woerden (St.)

Meer informatie over Antonius Ziekenhuis Woerden (St.) vindt u in de cultuurmap: Antonius Ziekenhuis Woerden (St.)
Bezoekadres: Polanerbaan 2, 3447 GN Woerden
Contact: tel: 0348-427911.