Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Willem Jacobs- Riet rond de plas Waterrijk

ma 2 september 2019 t/m do 31 oktober 2019

Taal is altijd bij Willem Jacobs een leidraad in zijn leven geweest en nog.
Met zeven gedichtenbundels en vijf cd’s in de eigentaal heeft hij altijd weer evenwicht gebracht in zijn dagelijks leven. Bij de fotografen Dies Groot en Hans van Ommeren heeft hij ook zijn beeldtaal ontwikkeld wat resulteerde in zijn eerste expositie “Rietwerk” dat afgelopen mei te zien was bij Galerie van Slagmaat hier in Woerden.


4 seizoenen lang struinen rond de plas in Waterrijk leverde prachtige gedichten en foto’s op over het riet rond de plas. Jacobs is zelf woonachtig in Snel en Polanen. Deze expositie werd ook glans gegeven door Petra Bakker die prachtige sieraden maakte in de kleuren van de rietfoto’s. De expositie werd een succes.

 

House of Arts
House of Arts in Woerden, een initiatief van Heleen van Ulden, zij heeft het oude VVV kantoor bij de Molen omgetoverd tot een Galerie voor kunst uit vele disciplines, nodigde Petra Bakker en Willem Jacobs uit om de maanden september en oktober met “Rietwerk” te komen exposeren. U bent welkom in House of Arts in de Molenstraat in Woerden op woensdag, vrijdag en zaterdagen van 11.00 tot 16.00 uur. Willem Jacobs struint nog steeds langs de plas en is nu bezig met de Distels die rond de plas groeien. Een preview van deze volgende expositie, wederom met de sieraden van Petra Bakker, genaamd “Distelwerk” is ook te zien in het House of Arts in september en oktober.

 

Taalarbeider.nl
Meer lezen en zien van Jacobs? Neem dan een kijkje op www.taalarbeider.nl

 

Prachtige expositie over het riet rond de plas Waterrijk
Door Taalarbeider Willem Jacobs


Locatie

House of Arts
House of arts - Molenstraat 40 Woerden

Over House of Arts

Meer informatie over House of Arts vindt u in de cultuurmap: House of Arts
Bezoekadres: Molenstraat 40 , 3441BA Woerden Netherlands
Contact: ANDRE ALBERS en HELEEN VAN ULDEN | tel: 06 53 90 70 13 | e-mail: houseofartswoerden@gmail.com