Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Castellum Drive-in Museum (parkeergarage)

di 1 oktober 2013 t/m vr 31 januari 2020

Wie met de auto Woerden bezoekt, kan in de parkeergarage met de toepasselijke naam Castellum archeologische resten van het Romeinse Laurium bezichtigen. Een auto leuker parkeren kan haast niet.

In het Drive-inmuseum/parkeergarage worden automobilisten op elke verdieping geconfronteerd met archeologische vondsten.

 

Onder het Kerkplein, waar nu de garage is, zijn de overblijfselen van het voormalige legerkamp op deze plek blootgelegd. Bijzonder zijn ook een prachtige exclusieve bronzen kikkerfibula en het vele Romeinse aardewerk.

Met reconstructietekeningen wordt een beeld geschetst van het beroemde schip Woerden 7, waarvan een deel van de originele achtersteven in een vitrine in de garage ligt, (1e verdieping).

Ook zijn er reconstructietekeningen van het castellum en een "romeinenspel" waar je kunt zien welke atributen van romeinse soldaten zijn opgegegraven.

 

Boven de parkeergarage is de omvang van het castellum in de vorm van een stripverhaal in de bestrating van het kerkplein weergegeven. Ook in het Stadsmuseum is op zolder een schat aan Romeinenzaken te vinden.

 

Wel de auto even parkeren!

 

VAREN

In Woerden is het, vanaf April tot november mogelijk om een vaartocht te maken met een reconstructie van een Romeins vrachtschip (Per Mare ad Laurium), of Romeinse punter (Fiducia). Tijdens de vaartocht vertelt een gids over Romeinse scheepsbouw, de Romeinse Limes en de Romeinse geschiedenis van Woerden.


Locatie

a- algemeen: Erfgoed
Meulmansweg 8s 3441 AT Woerden

Over a- algemeen: Erfgoed

Meer informatie over a- algemeen: Erfgoed vindt u in de cultuurmap: a- algemeen: Erfgoed