Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Het Stadsmuseum bij je thuis

di 9 januari 2024 t/m do 28 maart 2024

HET STADSMUSEUM BIJ JE THUIS!

gratis online kunstkijklessen StreetArt

In deze wintermaanden komt Stadsmuseum Woerden naar je toe! Niet letterlijk, maar via vier weken online kunstkijkuurtjes, waar je gratis aan mee kunt doen. Het museum wil zo korte momenten van inspiratie bieden en iedereen laten meegenieten van werken uit de huidige tentoonstelling StreetArt. De lessen worden begeleid door museumdirecteur Arja van Veldhuizen.
Je hoeft helemaal niets van kunst te weten, we gaan de werken gewoon samen bekijken en bespreken. Wat valt er te ontdekken? Welke vragen roept het op? Arja kiest elke week een ander kunstwerk uit de StreetArt-tentoonstelling en een net wat andere vorm van kijken. Ze gebruikt hiervoor de methode ‘Visible Thinking’, waarbij je samen expres langzaam kijkt.

Elke week vindt de les op twee tijdstippen plaats: op dinsdagochtend 11.00 uur en woensdagavond 20.30 uur. De eerste keer is op 16 en 17 januari. Een les duurt 30 à 45 minuten en is gratis, hoewel een donatie van harte welkom is.

Opgeven kan door je aan te melden via de website van het museum, onder Agenda. Mailen met contact@stadsmuseumwoerden.nl kan ook. Dan ontvang je kort tevoren een link om mee te doen. De online museumlessen worden gegeven via Zoom, de populaire en gebruiksvriendelijke app voor videobellen.
De online kunstkijklessen zijn ook heel geschikt voor degenen die het museum fysiek lastig kunnen bezoeken. Afstand of lastige trappen spelen immers geen rol bij online contact.


Locatie

Stadsmuseum Woerden
Kerkplein 6, 3441 BG Woerden


Website: Het Stadsmuseum bij je thuis


Over Stadsmuseum Woerden

Meer informatie over Stadsmuseum Woerden vindt u in de cultuurmap: Stadsmuseum Woerden
Bezoekadres: Kerkplein 6, 3441 BG Woerden
Contact: Arja van Veldhuizen (manager) | tel: 0348-481057 | e-mail: contact@stadsmuseumwoerden.nl