Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Verhaal van Woerden - de expo

vr 7 juli 2023 t/m za 1 januari 2028

Verhaal van Woerden - de expo
vrijdag 7 juli 2023 t/m zaterdag 1 januari 2028
In de nieuwe vaste tentoonstelling het ‘Verhaal van Woerden’ ontdek je wat Woerden nou precies Woerden maakt. We nemen je mee door de veelzijdige geschiedenis van de stad en regio – meer dan 2000 jaar aan rijke en bijzondere verhalen. De tentoonstelling staat op de zolderverdieping, die voorheen in het teken stond van de Romeinen.
In de tentoonstelling reis je door de tijd aan de hand van negen thema’s. Elk thema is gekoppeld aan een personage dat staat te popelen om hun verhaal te vertellen. Je maakt bijvoorbeeld kennis met kunstenaar Cornelis Vreedenburgh, molenaarsvrouw Mabelia en de Molukse tante Jo. Zij vormen jouw ingang naar een andere tijd. Dit is niet alleen de geschiedenis van Woerden, maar ook die van omliggende dorpen als Harmelen, Zegveld en Kamerik.
Het Verhaal van Woerden laat zien hoe een legerkamp uitgroeit tot een vestingstad en uiteindelijk een moderne gemeente wordt. Hoe de stad vaak een sleutelpositie heeft vanwege haar ligging, langs de Rijn én op de grens van Holland en Utrecht. Hoe de bevolking niet alleen vecht voor hun geloof en vrijheid, maar ook tegen het water. Hoe mensen al eeuwenlang van ver naar Woerden komen, waardoor de stad steeds kleurrijker wordt.
Bovenal is het een verhaal waar jij als bezoeker aan meeschrijft, want ook jij geeft betekenis aan de stad en omgeving. Zien we je daar?


Locatie

Stadsmuseum Woerden
Kerkplein 6, 3441 BG Woerden


Website: Verhaal van Woerden - de expo


Over Stadsmuseum Woerden

Meer informatie over Stadsmuseum Woerden vindt u in de cultuurmap: Stadsmuseum Woerden
Bezoekadres: Kerkplein 6, 3441 BG Woerden
Contact: Arja van Veldhuizen (manager) | tel: 0348-481057 | e-mail: contact@stadsmuseumwoerden.nl