Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Street Art

za 11 november 2023 t/m zo 28 april 2024

Welkom in de wereld van tags, throw up's en pieces. Van 11 november 2023 t/m 6 april 2024 haalt Stadsmuseum Woerden graffiti en street art naar binnen. Laat je inspireren door de verschillende technieken, prachtige kleuren en enorme formaten. Verbaas je over de verhalen uit de ‘scene’ en de markante karakters achter de tags.
Donker tunneltje
Over street art hebben veel mensen een mening. Over Banksy die zijn werk voor miljoenen laat veilen maar ook over de tags in een donker tunneltje. Banksy en de tags zijn twee uitersten van een kunstvorm met veel gezichten. Het Stadsmuseum gaat op zoek naar de geschiedenis van graffiti en street art, hun overeenkomsten en verschillen. De bijbehorende jongerencultuur komt aan bod, de normen en waarden van de scene en de impact van de kunstvormen op kunst, mode en design.
Lokaal beroemd - internationaal gerenommeerd
Het Stadsmuseum heeft zes kunstenaars -van lokaal beroemd tot internationaal gerenommeerd- gevraagd om speciaal voor deze tentoonstelling kunstwerken te maken. Karski, Life is Limitless, Onno Poiesz, Pepijn Dolderman, Renske Koster en Street Art Woerden buigen zich over het thema diversiteit. Diversiteit in techniek, stijl, werkwijze maar ook in de persoonlijkheid en opvattingen van de kunstenaars. Het resultaat is een verzameling van stencilkunst, muurschilderingen, stickers en ruimtelijk werk. Ook zijn er vormen van toegepaste street art te zien in kleding en gebruiksvoorwerpen. In video’s vertellen de kunstenaars over hun inspiratie, de betekenis van hun kunst en het maakproces.
Van boefje tot kunstenaar
De tentoonstelling volgt de ontwikkeling van graffiti en street art tot volwassen kunstvormen. Van de eerste illegale tag tot de verkiezingsposter van Barack Obama. De deelnemende kunstenaars maken een soortgelijke evolutie door. Van boefje tot kunstenaar en van illegaal spuiten tot opdrachten voor pieces van 12 verdiepingen hoog.
Activiteiten
Bij deze expo horen een aantal activiteiten. Op zondag 19 november organiseert de Stichting Vrienden van het Stadsmuseum samen met het museum een gratis street art evenement op het Kerkplein. Van 14:30 tot 17:00 is er rap, breakdance, graffiti en een open kinderworkshop.
De gratis instaprondleidingen zijn op de 1e en 3e zondag en de 2e en 4e donderdag van de maand om 14.00 uur.
Houd voor meer informatie en openingstijden de website in de gaten www.stadsmuseumwoerden.nl


Deze tentoonstelling wordt mede mogelijk gemaakt door Vrienden van het Stadsmuseum Woerden, Vroedschap van Woerden anno 2018, CPW, VSBFonds Woerden, Fonds Kultiveren, Rotary Woerden, Lions Woerden.


Locatie

Stadsmuseum Woerden
Kerkplein 6, 3441 BG Woerden


Website: Street Art


Over Stadsmuseum Woerden

Meer informatie over Stadsmuseum Woerden vindt u in de cultuurmap: Stadsmuseum Woerden
Bezoekadres: Kerkplein 6, 3441 BG Woerden
Contact: Arja van Veldhuizen (manager) | tel: 0348-481057 | e-mail: contact@stadsmuseumwoerden.nl