Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Het geheim van de Macrofotografie met Jeroen Stel

ma 5 juni 2023

Workshop ‘Het geheim van de Macrofotografie’ met Jeroen Stel
Jeroen Stel (1974) is professioneel natuur- en wildfotograaf. De Nederlandse natuur is een onderwerp dat hij als geen ander kent en dit is terug te zien in zijn fotografie over werk wild, vogels, insecten en landschappen Hij is meer- dere malen naGonaal en internaGonaal bekroond met presGgieuze prijzen
Door zijn jarenlange ervaringen in het geven van workshops is hij in staat de technische aspecten van de natuur- en wildfotografie als geen ander over te brengen. In deze workshop staat de aanpak door middel van macro-fotografie centraal.
Voor meer informaGe zie zijn website hKps://jeroenstel.com of Photo United plaPorm
Deze macro workshop is geschikt voor fotografen van ieder niveau. Jeroen gaat naast de technische kant van (macro-)fotografie ook in op de kunst van het kijken. De composiGe en je standpunt ten opzichte van je onderwerp is vaak de basis voor een minder- of meer geslaagde foto. Verder zal Jeroen in- gaan op flits-techniek; een belangrijk onderdeel van je macro fotografie. M.b.v enkele door Jeroen meegebrachte insecten uit zijn eigen collecGe laat hij zien hoe je een onderwerp met (macro) flitsers op de juiste manier kunt uitlichten en welke instellingen op de flitser hiervoor nodig zijn.
Tijdens het fotograferen wordt ook aandacht geschonken aan beeldopbouw en het maken van een beeldverhaal om zo je visie te versterken. Of je nu net fotografeert of al wat langer elk niveau is welkom op deze workshop zodat je van kiekjes naar echte foto's gaat.
   
Programma voor 6 tot 8 deelnemers
Inhoud Workshop
13.00 uur: Inleiding: lezing en theorie uitleg Macrofotografie, de onzichtbare wereld – zichtbaar gemaakt.
15.00 uur: Aan de slag in de prakGjk. De deelnemers fotograferen insecten onder begeleiding van Jeroen
16.00 uur: Gezamenlijke bespreking van de resultaten.
17.00 uur: AfsluiGng met een drankje.
De hand-out van de lezing is na afloop van de workshop beschikbaar
De deelnemers nemen een macro lens of een set tussenringen en middellan- ge telelens mee en uiteraard een digitale camera. Ook voorzetlenzen kunnen worden gebruikt.
Schrijf je in!
Stuur ons je naam, adres en 06-nummer vóór 2 juni 2023. Stuur je mail naar: fotografencafekasteelwoerden@gmail.com. Na aanmelding van tenminste 6 deelnemers, gaat de workshop door. Je ontvangt dan een factuur en kun je betalen.
Prijs workshop koffie, thee, fris inbegrepen: € 79,50 inclusief BTW Prijs workshop met deelname fotografendiner: € 109,50 inclusief BTW


Locatie

Fotografencafé Kasteel Woerden.
Kasteel Woerden, Kasteel 3, 3441 AW Woerden


Website: Het geheim van de Macrofotografie met Jeroen Stel


Over Fotografencafé Kasteel Woerden.

Meer informatie over Fotografencafé Kasteel Woerden. vindt u in de cultuurmap: Fotografencafé Kasteel Woerden.
Bezoekadres: Kasteel Woerden, Kasteel 3, 3441 AW Woerden
Contact: Marianne den Engelsman-Dams | tel: 06 52 18 17 18 | e-mail: fotografencafekasteelwoerden@gmail.com