Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Talent gezocht van 12-18 jaar voor Theater na de Dam

do 6 april 2023

Talent gezocht van 12-18 jaar voor Theater na de Dam
Het Klooster zoekt getalenteerde jongeren (12 – 18 jaar) die het leuk vinden een voorstelling te maken o.l.v. regisseur/theatermakers Sanne Dorrepaal en Niek Dekker. 
Achtergrond - Jongeren uit Woerden verdiepen zich in 2023, voor de zesde keer, onder leiding van theatermakers Sanne Dorrepaal en Niek Dekker in de geschiedenis van Woerden ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. De jongeren gaan in gesprek met (familie van) ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog en maken een voorstelling voor 4 mei. Tijdens de veertiende editie van Theater Na de Dam zijn er 42 jongerenprojecten door heel Nederland om ook dit jaar 4 mei van extra betekenis te voorzien. Van Sittard tot Groningen en van Leiden tot Enschede klinken voor even de stemmen van toen in het nu.
Productie 2023  - In deze editie willen de theatermakers met de groep jongeren onderzoeken wat er gebeurde na dat moment van de bevrijding. Wat hebben de mensen die de oorlog hebben meegemaakt meegegeven aan hun kinderen. Er wordt ingezoomd op enkele verhalen van mensen in Woerden. Hoe is het als kind van een verzetsheld? Worden oorlogstrauma’s doorgegeven? Wat betekent het als de oorlog vooral wordt doodgezwegen? 
De voorstelling wordt gemaakt en gespeeld door jongeren die zich aanmelden om in hun meivakantie vrijwillig mee te doen aan dit theaterproject. 
Oproep aan jongeren - Ben je geïnteresseerd in geschiedenis en tussen de 12 en 18 jr? Lijkt het je leuk om o.l.v. een regisseur samen met een groep enthousiaste jongeren een voorstelling te maken? Ben je beschikbaar in de meivakantie?  Dan is dit project misschien iets voor jou! Ervaring in theaterspelen is niet nodig, enthousiasme wel. Meld je aan voor 4 april via kloosterwoerden.nl
Data dat je beschikbaar moet zijn: 
Donderdag 6 april, Zaterdag 15 april, Zondag 30 april t/m donderdag 4 mei,  Donderdag 4 mei, Maandag 8 mei ( 8 mei zal Het Klooster afstemmen met de VO scholen in de regio, zodat jullie hiervoor vrij kunnen krijgen.)
Kijk voor meer informatie over Theater na de Dam op: theaternadedam.nl
-
Bij gebruik foto’s graag de naam van de fotograaf vermelden: Eef van den Ende.
Noot voor de redactie niet voor publicatie: Voor meer informatie neemt u contact op met: Twan van Lierop, Marketing, telefoon 06-4076 3362 of twan.vanlierop@kloosterwoerden.nl, Jacqueline Engelhard, Programma & productie, telefoon 06-8123 0167 of jacqueline.engelhard@kloosterwoerden.nl


Locatie

Klooster | Kunstencentrum
Wilhelminaweg 77, 3441 XB Woerden


Website: Talent gezocht van 12-18 jaar voor Theater na de Dam


Over Klooster | Kunstencentrum

Meer informatie over Klooster | Kunstencentrum vindt u in de cultuurmap: Klooster | Kunstencentrum
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 42 30 66 | e-mail: info@kloosterwoerden.nl