Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Boetseren

za 29 januari 2022

Boeteren workshop
Boetseren bij de Workshop Factory in Woerden

Laat je handen het werk doen en maak even tijd vrij voor jezelf met deze boetseren workshop. Je zult merken dat op het moment dat je handen de klei aanraken, het je ontspannen maakt en even vrij van stress.

Voordat we beginnen wordt het een en ander uitgelegd over klei. Iedereen krijgt vervolgens een stuk klei en je gaat onder begeleiding aan de slag. Het verwerken van hout, veren, takken ect. kunnen verrassend gecombineerd worden met klei. Schroom ook niet om materialen mee te nemen naar de workshop!

 

Na zo'n twee uur boetseren heeft iedereen zijn kunstwerk gecreëerd. Het is dan tijd om de glazuurkleur uit te zoeken en we bespreken hoe je kunstwerk op de sokkel komt te staan. Je kunstwerk zal daarna drie weken drogen waarna het voor 8 uur de keramiekoven in gaat opstokend tot 950 graden (biscuit stook). Vervolgens wordt het werk in de door jou gekozen glazuur gezet en gaan ze op triangels wederom de keramiekoven in voor 7 uur tot 1060 graden

.

De werken worden tenslotte op de sokkel gezet en dan weer weer naar de studio gebracht.

Zo heb je iets kostbaars en origineels voor in je huis als een fijne herinnering van het ruimte maken in je hoofd en hart.

 

Na ongeveer vier weken kun je je kunstwerk op komen halen.

De workshop wordt verzorgd door beeldend kunstenares Heleen van Ulden. Heleen heeft al heel veel mensen een eigen kunstwerk laten maken van keramiek en je kunt haar regelmatig zelf aan het werk zien in House of Arts in de oude paardenstal van de Molen in Woerden!

  • Tijd: 14:00 - 16:30
  • Prijs: € 75,00 pp  inclusief persoonlijke begeleiding, koffie, thee en wat lekkers
  • Minimaal 5 personen

Locatie

Workshop Factory
Workshop Factory Touwslagersweg 12a-11 3449 HX Woerden

Over Workshop Factory

Meer informatie over Workshop Factory vindt u in de cultuurmap: Workshop Factory
Bezoekadres: Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden
Contact: Guido Cazemier | tel: 06 – 3729 2151 | e-mail: info@workshopfactory.nu