Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Model - tekenen & schilderen

ma 26 oktober 2020 t/m za 19 december 2020

Cursus Model - tekenen & schilderen

 

Met een flinke portie anatomie, goed kijken en veel schetsen, leer je hoe je een figuur opzet. In snelle lijnen of toefjes verf. En bij lange standen verder uitgewerkt in toon en kleur.

De {Cursus Model} start eind oktober, inschrijven kan nog.

 

Van 26/10 tot 19/12 duiken we acht weken lang in het thema Model.

 

Details

Een complete cursus bestaat uit 4 online lessen & 4 live-lessen in ons atelier* – Prijs € 190,00 {Ik wil de schildercursus} {Ik wil de tekencursus}
De online cursus bestaat uit 4 lessen – Prijs € 100,00 {vanaf eind oktober beschikbaar}

 

Om een model goed neer te zetten, komt het aan op heel goed kijken. En ook enig begrip van de anatomie is onontbeerlijk; het skelet, de verhoudingen van het menselijk lichaam, wat gebeurt er als je beweegt. Elke les komt er een ander onderwerp aan bod waar Iris je van alles over vertelt.
En uiteraard is het het een kwestie van veel doen. Niet te klein en precies, maar lekker schetsen met houtskool of a la prima schilderen.


De live-lessen
In de lessen bij Het SchilderLaB oefen je korte standen waarbij je met snelle bewegingen en in een paar lijnen de houding probeert te pakken. Zoals je een wandelaar in het voorbijgaan zou tekenen. Bij de lange standen heb je tijd; hoe meet je het model op, welke hoofdvormen zijn belangrijk en hoe werk je het vervolgens uit.
Van alle schetsen die je maakt, kun je er een kiezen om uit te werken. Op getint papier met zwart en wit krijt of als je schildert nat in nat op een mooi doek.


De online lessen
Binnen de online lessen speelt anatomie ook een belangrijke rol; wat is daarbij het belangrijkste voor een kunstenaar, uit welke vormen bestaat een romp, een been of een arm en hoe geef je die het beste weer. De oefeningen zetten je aan het kijken en je gaat steeds beter zien hoe een lichaam in elkaar zit.
Hoewel er veel overeenkomsten zijn, krijgen schilders andere online lessen dan tekenaars. Zoals je van ons gewend bent, besteden we ook aandacht aan de materialen die je gebruikt.


*Wanneer heb je les?
Je hebt om de week les in ons atelier en begint in de week van 26 oktober of 2 november. Hierover ontvang je van tevoren bericht. De week dat je geen live-les hebt kun je de online les doen, deze krijg je voorafgaand aan de cursus per mail toegestuurd.
Er is les op:
dinsdag 19.00 – 22.00 u / woensdag 9.00 – 12.00 u / woensdag 13.00 – 16.00 u / donderdag 19.00 – 22.00 u / vrijdag 9.00 – 12.00 u
Het SchilderLaB – Schoollaan 8, 3481 GH Harmelen – info@hetschilderlab.nl 


Fotoalbum van Model - tekenen & schilderen


Locatie

SchilderlaB, het
SchilderLaB – Schoollaan 8, 3481 GH Harmelen

Over SchilderlaB, het

Meer informatie over SchilderlaB, het vindt u in de cultuurmap: SchilderlaB, het
Bezoekadres: Dorpshuis Harmelen Schoollaan 8, 3481 GH Harmelen