Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Schrijffestival Boekgerei over diversiteit

za 2 maart 2024

Schrijffestival Boekgerei over diversiteit

zaterdag 2 maart 2024 12:00 tot 18:00

12:00-18:00, Woerden, Het Klooster, Wilhelminaweg 77

Derde editie van ‘Boekgerei – Gereedschap voor je boek’. Het is een evenement voor aanstormende auteurs om inspiratie op te doen voor het schrijven van een verhaal of boek.

Boekgerei bevat lezingen en workshops van verschillende auteurs. Er staan klinkende namen op het programma. Wat te denken van Pim Lammers die de dag begint. Hij heeft zeventien boeken op zijn naam staan. Het grote thema in al zijn boeken is diversiteit. Pim verzorgt een lezing annex masterclass. Dan is er nog Lisette Jonkman, een schrijfster van chicklits, de afkorting van het Engelse chick literature, eigentijdse romantische fictielectuur door en voor jonge vrouwen. Zij sluit het programma af.

Zelf meedoen
Tussendoor worden er vier verschillende lezingen/workshops aangeboden waarvan deelnemers er twee kunnen kiezen. Zo komt de Woerdense rijmpjesman John Blok vertellen over zijn werk. De Woerdense auteur Helga van Kooten neemt bezoekers mee in het dilemma creativiteit versus planning. Dan zijn er nog Marloes van Rossum van de acteursbond die komt vertellen over AI en auteursrecht en Esther van der Ham die alles weet over boekpromotie.

De presentatie van de dag is in handen van dagvoorzitter Maarten Tuit. In de wandelgangen zijn vele deskundigen aan te spreken, al vanaf een uur voor aanvang, dus vanaf 12.00 uur, in de pauzes en na afloop tot 18.00 uur. De organisatie van Boekgerei 2024 is in handen van DTP-er en uitgeefassistent Raymond Zachariasse en schrijfcoach en -docent Winny van Rij.

Kosten en Aanmelden
De kosten voor deelname bedragen 35 euro per persoon, mede mogelijk dankzij een aantal partijen waaronder VSB Fonds Woerden en Kobo writing life. Aanmelden kan rechtsreeks bij theater Het Klooster. Meer informatie via: boekgerei@gmail.com.

www.boekgerei.nl


Locatie

Klooster | Kunstencentrum
Wilhelminaweg 77, 3441 XB Woerden


Website: Schrijffestival Boekgerei over diversiteit


Over Klooster | Kunstencentrum

Meer informatie over Klooster | Kunstencentrum vindt u in de cultuurmap: Klooster | Kunstencentrum
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 42 30 66 | e-mail: info@kloosterwoerden.nl