Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kunstbus 4 Schiedam en Leerdam

do 14 maart 2024

KUNSTBUS 4 SCHIEDAM EN LEERDAM
Kunstbus 4 Schiedam en Leerdam
's Morgens gaan we naar het Stedelijk Museum Schiedam. Na een kop koffie krijgen we daar een rondleiding.
Het museum is gevestigd in het voormalige eind 18e-eeuwse Sint Jacobs Gasthuis. De eigentijdse kunst in het museum vormt een groot contrast met het neoclassicistische gebouw. In de collectie gaat de meeste aandacht uit naar experimentele en informele kunst uit de periode 1945-1960. Het museum bezit zo’n 250 Cobra-werken van schilders als Karel Appel, Corneille en Constant. Maar de collectie bevat ook werk van Jan Elburg en Lucebert, beiden zowel schilder als dichter.
Na de lunch verplaatsen we ons naar Leerdam. We bezoeken het Nationaal Glasmuseum. Eerst gaan we naar de glasblazerij. Voor jong en oud blijft glasblazen een van de meest spectaculaire ambachten. Vuur, behendigheid, pure spierkracht en jarenlange ervaring zijn nodig om de hete, stroperige substantie vorm te geven. Je kunt goed zien hoe glasblazers van heet vloeibaar glas de meest uiteenlopende kunst-, decoratie- en designobjecten maken. Wat er gemaakt wordt is elke dag weer anders: groot of klein, in serie of uniek, naar eigen inspiratie of op aangeven van kunstenaars en vormgevers. Al vanaf 1765 wordt er glas gemaakt in Leerdam. Daarvan zijn de producten te zien in het Nationaal Glasmuseum, op loopafstand van de glasblazerij. Het museum is gevestigd in twee villa’s die met overdekte loopbruggen met elkaar verbonden zijn. De collectie van het museum bestaat uit een verzameling kunstnijverheid in glas, zowel sier- en kunstglas als gebruiksglas. Naast de vaste tentoonstelling zijn er ook tijdelijke exposities te zien.
We vertrekken weer rond 17:00 uur. De koffie en de rondleiding zijn bij de prijs inbegrepen. Entree Schiedam € 14,50. Museumkaart, VriendenLoterij VIP-KAART, ICOM-pas, Rembrandtpas gratis. Entree Leerdam € 16,00. Museumkaart, ICOM-pas, Rembrandtpas gratis (LET OP: De VIP-kaart geldt niet in Leerdam!). Programma- en prijswijzigingen voorbehouden.

1 les van 9 uur Toon details
1: donderdag 14 mrt 2024 - 09:00 – Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden
Opstappen bij: Maranathakerk, Woerden Toon adres-info
OPSTAPPEN BIJ: MARANATHAKERK, WOERDEN
Molenvlietbaan 10
3448 DC WOERDEN
Nederland


View larger map

€ 38,00
Startdatum
donderdag 14 maart 2024 - 09:00
Lesvorm
Op locatie


Locatie

Volksuniversiteit Het Groene Hart
Maranathakerk
Woerden


Website: Kunstbus 4 Schiedam en Leerdam


Over Volksuniversiteit Het Groene Hart

Meer informatie over Volksuniversiteit Het Groene Hart vindt u in de cultuurmap: Volksuniversiteit Het Groene Hart
Bezoekadres: Wilhelminaweg 77 (Het Klooster, 3441 XB Woerden
Contact: tel: 0348 420 662 | e-mail: info@vuhetgroenehart.nl