Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Qi Gong in Samen sterk huis

di 30 mei 2023

Qi Gong in Samen sterk huis

Op dinsdagochtend 30 mei om 10.00 uur geeft Ingrid van Alst een kennismaking met Qi Gong bij Samen sterk huis, Wilhelminaweg 12 in Woerden. Qi Gong, spreek uit als Chi Koeng, is een bewegingsleer afkomstig uit China en lijkt een beetje op yoga.

Qi betekent energie, interne kracht, levenskracht. Gong betekent werk, herhaling, toewijding. Je kunt het zien als een meditatie met een beweging waarbij je ook je ademhaling gebruikt. ‘In een klein groepje zingen we zachtjes samen een Chinees vers, ik zing eerst en dan mag je ze nazingen of neuriën. Dit om er lekker samen in te komen,’ vertelt Ingrid. Daarna worden er gemakkelijke oefeningen gedaan op het ritme van de ademhaling, vloeiende bewegingen die ervoor zorgen dat je ontspant. Het is voor jezelf en je hoeft er niet lenig voor te zijn en de oefeningen kunnen ook zittend gedaan worden. Na de oefeningen is het tijd om even te gaan liggen. De bewegingen kunnen vervolgens ook thuis gedaan worden. Ze bevorderen de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Het werkt erg ontspannend omdat de oefeningen zo simpel zijn.
Ingrid van Alst geeft ook Reiki en klankschalen in het Samen sterk huis.

Aanmelden of meer informatie vragen via: telefoon 06-14004496, email info@samensterkhuis.nl  of in het Samen sterk huis (openingstijden zie de website www.samensterkhuis.nl ).

Voor wie graag wil komen maar minder mobiel is, geen eigen auto heeft of niet met openbaar vervoer/taxi kan, is AutoMaatje Woerden een optie: thuishuiswoerden.nl/automaatje.


Locatie

Samen Sterk Huis
Wilhelminaweg 12, 3441 XC Woerden


Website: Qi Gong in Samen sterk huis


Over Samen Sterk Huis

Meer informatie over Samen Sterk Huis vindt u in de cultuurmap: Samen Sterk Huis
Bezoekadres: Wilhelminaweg 12, 3441 XC Woerden
Contact: tel: 06 - 1400 4496 | e-mail: inloophuislevenmetkanker@xs4all.nl