Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Stiftgedicht maken

za 24 juni 2023

STIFTGEDICHT MAKEN
Stiftgedicht maken bij de Workshop Factory in Woerden
Ontdek de dichter in jezelf door te schrappen in plaats van te schrijven.
Bij het maken van een stiftgedicht vormt een bladzijde uit een boek of een artikel uit een krant/tijdschrift de basis van je werk. Het is een kunstvorm waarbij iets ontstaat vanuit iets bestaands. Het gedicht heeft (meestal) geen verband met de oorspronkelijke tekst.
Het maakproces begint met lezen en bepalen welke woorden of zinnen je mooi vindt. Deze onderstreep je lichtjes met potlood. Vervolgens ga je op zoek naar woorden of zinnen die de verbinding kunnen vormen. In de laatste fase streep je met een stift alle overbodige woorden door. Een andere optie is om de relevante woorden en zinnen met een stift te omcirkelen.
Wanneer het stiftgedicht klaar is, verwerk je het op mooi, duurzaam Biotop papier in A6, A5 of A4 formaat. Dit kan door het eenvoudig op te schrijven, maar ook door het gebruik van andere materialen (papier, washi tape, lint, garen) waarmee het een collage vormt. Je gaat naar huis met een prachtig gedicht, uitgedrukt op een manier die bij jou past.
De workshop wordt gegeven door Helma de Hollander. Helma schrijft gedichten in diverse vormen – zowel in vrij werk als in opdracht. Daarnaast schrijft zij korte en zeer korte verhalen. Meer info vind je op haar website: Helma de hollander

zaterdag 24 juni
14:00 - 16:00
Stiftgedichten 2

Duur: 2 uur

Prijs: € 40,-
inclusief al het materiaal, koffie, thee en wat lekkers


Locatie

Workshop Factory
Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden


Website: Stiftgedicht maken


Over Workshop Factory

Meer informatie over Workshop Factory vindt u in de cultuurmap: Workshop Factory
Bezoekadres: Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden
Contact: Guido Cazemier | tel: 06 – 3729 2151 | e-mail: info@workshopfactory.nu