Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Workshop houtsnijden

zo 11 juni 2023

HOUTSNIJDEN WORKSHOP
Ben je graag met je handen bezig en wil je iets moois maken? Misschien is houtsnijden dan wel iets voor jou! Ervaar de magie van hout en leer hoe je er iets moois mee kunt maken onder leiding van Milo Huliselan.
Aan het begin geeft Milo een uitleg over het materiaal, het gereedschap en de technieken. Hierin komen onderwerpen als geschikte houtsoorten, het lezen van de houtnerf en komen beitel/guts technieken ter sprake.

Na de uitleg is het tijd om uit te proberen en te oefenen. Tijdens het oefenen staat Milo klaar om vragen van jullie te beantwoorden. Halverwege houden we even pauze om wat te drinken en te kletsen. 

Zodra je de technieken een beetje onder de knie hebt kun je beginnen aan je werkstuk. Omdat het snijden van hele beelden aardig wat tijd kost, beginnen we met het snijden van een reliëf werkje. Er zijn verschillende voorbeelden beschikbaar. Denk bijvoorbeeld aan een mooi naambordje. Maar als je zelf een idee hebt voor een snijwerkje kan dat natuurlijk ook. Natuurlijk staat Milo nu ook klaar om te helpen en uitleg te geven waar dat nodig is.

Aan het einde van de workshop heb je er wellicht een nieuwe hobby bij en neem je je werkje mee naar huis. Mocht je het nou heel erg leuk vinden om verder te gaan met houtsnijden dan gaan we bij genoeg belangstelling meerdaagse cursussen geven waar cursisten dieper in kunnen gaan op de technieken van deze ambacht.

Dit is wat Milo over zichzelf zegt:
De rode draad in mijn leven is creëren. Als klein jongetje was ik al druk aan het tekenen of dingen aan het maken. Timmeren en zagen in de schuur van mijn opa. En later ben ik ook gaan beeldhouwen en houtbewerken. Zo is mijn passie voor hout ontstaan. Een passie die ik deel met mijn opa, met wie ik naar Indonesië ben geweest om mijn roots te ontdekken en het lokale houtsnijwerk te bewonderen.

Inmiddels ben ik al ruim 11 jaar verslaafd aan het houtsnijden.
Hout heeft veel kwaliteiten zoals de mooie warme kleuren/kleurschakeringen, de natuurlijke nerfpatronen. Het is veelzijdig en prettig om te bewerken/verwerken. Dit alles samen is de basis voor mijn voorliefde voor het materiaal.
  
Graag laat ik je kennis maken met het snijden van hout. Welke houtsoorten werken het best en waarom. Wat zijn de gereedschappen voor het handmatig snijden van hout. Maak je eigen unieke creatie. Met de hand gemaakt en met veel zorg en aandacht tot stand gekomen.

Met mijn workshops/cursussen zou ik graag het creatieve, ambachtelijke en authentieke gevoel willen delen met elke cursist. Daarnaast hoop ik je ook een aantal vaardigheden mee te kunnen geven die de je kan gebruiken om jouw visie in hout te realiseren.

Zowel beginnende als gevordere houtsnijders zijn welkom. Samen zorgen we ervoor dat jij het beste uit je project kan halen.


zondag 11 juni
12:30 - 15:30
Houtsnijden

Duur: 3 uur

Prijs: € 55
inclusief al het materiaal, koffie of thee en wat lekkers


Locatie

Workshop Factory
Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden


Website: Workshop houtsnijden


Over Workshop Factory

Meer informatie over Workshop Factory vindt u in de cultuurmap: Workshop Factory
Bezoekadres: Touwslagersweg 12a -11, 3449 HX Woerden
Contact: Guido Cazemier | tel: 06 – 3729 2151 | e-mail: info@workshopfactory.nu