Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl



Stuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zaal der Kunsten

De Zaal der Kunsten werd van 2007 tot 2012 geexploiteerd door Stichting Abrona.  De combinatie van zorg, welzijn en cultuur was hierbij uniek. In 2012 werd, om financiele reden de explotatie gestaakt.

 

De zaal was gevestigd op de zolder van  het kasteel aan de zijde van de Bonaventurakerk

 

De ´Zaal der Kunsten´ was voor iedereen toegankelijk als plek in Woerden waar een ieder de kans kreeg elkaar te ontmoeten, zichzelf te ontwikkelen en te ontplooien en waar kunstenaars uit Woerden en omstreken zichzelf kkonden laten zien.

 

De Zaal der Kunsten in Kasteel Woerden bood een gevarieerd aanbod aan culturele activiteiten voor jong en oud: kindertheater, poëzie, amateur theater, toneel of cabaretvoorstellingen, maar ook tentoonstellingen of exposities. Ook de dichtersgroep, het Cultuurplatform en een filmhuis ontwikkelde/ondernamen er activiteiten

De diensten binnen de Zaal der Kunsten worden dan verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking, onder professionele begeleiding.

 

De Zaal der Kunsten bood ruimte aan maximaal 78 bezoekers en was  per lift bereikbaar voor rolstoelgebruikers.

 

Coordinator en programmeur was Inger van Dijk.

 

Abrona is een innovatieve organisatie, gespecialiseerd in brede dienstverlening aan mensen met een verstandelijke beperking.