Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Wereldwinkel Woerden

Wereldwinkel Woerden

Wereldwinkel Woerden is in 1979 opgericht als Vereniging en is aangesloten bij de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels. De winkel is begonnen in een kraam en zat vervolgens in een oud pand aan de Meulmansweg. Na verloop van tijd werd tijdelijke huisvesting gevonden in een slooppand van de gemeente aan de Groenendaal.
 

In 1998 betrok de Wereldwinkel Woerden een nieuw pand aan de Paardensteeg. Na vijf jaar ondersteund te zijn door de gemeente door middel van huursubsidie kan Wereldwinkel Woerden tegenwoordig op haar eigen benen staan.

 

De winkel heeft inmiddels een nieuwe huisstijl en is 26 augustus 2004 verhuisd naar het huidige pand in de Havenstraat. De winkel is nu groter en ligt op een betere locatie. Op 9 oktober 2004 is de winkel officieel geopend door de toenmalige burgemeester van woerden, Trix van der Kluit.

 

 

In 2009 bestond Wereldwinkel Woerden 30 jaar. Dit jubileum is in mei op het Kerkplein groots gevierd met allerlei activiteiten, kramen, muziek en creativiteit. Ook waren er verschillende acties, zoals het adopteren van koeien voor gezinnen in derdewereldlanden.

 

In januari 2014 onderging de winkel een restyling. Door het toepassen van een nieuwe huisstijl oogde de winkel frisser en ruimer. Op 5 april 2014 werd de gerestylde winkel heropend. Het thema was 'de jeugd heeft de toekomst'. De winkel werd heropend door (klein)kinderen van winkelmedewerkers.

Ook was er een ballonnenwedstrijd georganiseerd. Na de opening werd nog een drankje gedronken op het 35-jarige bestaan van de winkel.

 

Vind jij het leuk om kado’s te verkopen? Kom dan het team van Wereldwinkel Woerden versterken!

 

Kerst- en geschenkpakketten
Maatschappelijk verantwoord ondernemen wordt steeds meer gewaardeerd. Met de keuze van een kerst- of geschenkpakket van de Wereldwinkel doet u niet alleen iets bijzonders voor uw werknemers of relaties, maar draagt u tegelijkertijd bij aan de verbetering van de leefomstandigheden van de producenten in ontwikkelingslanden. wij helpen u graag. Neem dan contact op met: Truus van der Tol tel. privé: 0348 418332 e-mail: jto@planet.nl

 

Openingstijden

  • Maandag 13.00u t/m 17.30u
  • Dinsdag t/m donderdag 09.30u t/m 17.30u
  • Vrijdag 09.30u t/m 21.00u
  • Zaterdag 09.30u t/m 17.00u

Wereldwinkel Woerden

Bezoekadres
Havenstraat
Woerden

Contact
telefoon: 0348-401916.
email: info@wereldwinkelwoerden.nl
website: http://www.wereldwinkelwoerden.nl/nl/menu/Over_onze_winkel