Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

NME Natuur Centrum InBredius

NME Natuur Centrum InBredius

Het Natuur- en Milieu Educatief (NME) Centrum InBredius  is een bijzondere locatie, op loopafstand van het station en van het centrum van Woerden. Dat het station en stadscentrum om de hoek ligt, ben je snel vergeten, wanneer je het in het Brediuspark wandelt.

 

Het NME Centrum InBredius is gesitueerd in een van de mooiste en oudste stadsparken die Nederland rijk is. Het NME centrum is gehuisvest in de oude schapenschuur van het voormalige landgoed.

 

Met uitzicht op de hoogstam fruitbomen van het park, een leuk terras aan de voorzijde en leuke educatieve tuin, is het een goede locatie om natuur en milieu educatie aan te bieden, te vergaderen of een besloten familiefeestje te houden.

 

InBredius is de ideale uitvalsbasis voor een korte wandeling door het Brediuspark maar ook voor een fietstocht door het weidse polderland van het Groene Hart.  In het NME Centrum kunt u terecht voor informatie over natuur, landschap en milieu.

 

Er worden exposities, tentoonstellingen, wandelingen, workshops of andere activiteiten verzorgt vanuit InBredius.

 

Dit gebeurt door alle enthousiaste vrijwilligers van verschillende groene organisaties, zoals de afdelingen Woerden van IVN en KNNV. De omgevingsdienst Utrecht is gehuisvest op de Kievitstraat. Vanuit InBredius organiseren zij natuur-educatie lessen voor alle basisscholen in de gemeente Woerden.

 

Op het voorplein van InBredius is een gezellig terras. Naast het centrum ligt de Educatieve tuin. Achter het centrum bevindt zich de kinder dierenweide Kukuleboe. Het NME Centrum InBredius en de educatieve tuin is voor iedereen gratis toegankelijk.
 


Fotoalbum van NME Natuur Centrum InBredius


Exposities en tentoonstellingen - NME Natuur Centrum InBredius


do 22 november 2018 t/m wo 9 januari 2019
Foto-expositie NME-Centrum InBredius De provincie heeft onderzocht welke beschermde en bedreigde dier- en plantensoorten van belang zijn voor Utrecht. Dit is een lijst van ruim 500 aandachtsoorten. Daaruit zijn 41 icoonsoorten benoemd; planten en dieren... lees meer
Genre: Overig


NME Natuur Centrum InBredius

Bezoekadres
Kievitstraat 42
34443 BG Woerden

Contact
Diversen
telefoon: 0348-425585 & 460313
email: nmewoerden@odru.nl
website: http://www.inbredius.nl/