Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Woerdens Kamerkoor

Woerdens Kamerkoor

Het Woerdens Kamerkoor is opgericht in 1986 en stond tot eind 2004 onder leiding van Rigt Damman. Van februari 2005 tot eind 2017 was Willem Blonk de dirigent. Sinds februari 2018 staat het koor onder leiding van Geerten van de Wetering.
 
Tijdens de repetities wordt veel aandacht besteed aan de koorklank en de muzikale ontwikkeling van het koor. Het Woerdens Kamerkoor bestaat uit een vaste kern van 22 zangers. Het repertoire van het koor bestaat uit geestelijke en wereldlijke werken (vooral a capella) van 1500 tot nu.
 
Het Woerdens Kamerkoor geeft zowel binnen als buiten Woerden concerten en streeft ernaar minimaal twee keer per jaar in Woerden een concert te verzorgen met a cappella werken of werken met begeleiding door piano of klein ensemble, die indien mogelijk ook elders worden uitgevoerd. Om het jaar wordt een groot werk gepland met medewerking van professionele solisten en orkest, zoals in het verleden de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van J.S. Bach, het Requiem van W.A. Mozart en de Messiah van G.F. Händel.
 
Ook werkt het Woerdens Kamerkoor op verzoek graag mee aan evenementen, zoals in de afgelopen jaren aan de opening van de grote overzichtstentoonstelling van Herman van Swanevelt in het Stadsmuseum in Woerden en de eerste Cultuurzondag in Woerden, het Cultuurweekeinde op het Defensie-eiland, de Open Monumentendag en de Welzijnsmarkt.
 
VOOR VERSTERKING VAN HET KOOR ZIJN WIJ MET SPOED OP ZOEK NAAR TENOREN EN BASSEN, EVT. OP PROJECTBASIS.
 
Welkom op onze repetities op maandagavond (20.00 – 22.00 uur) in de Maranathakerk, Molenvlietbaan, Woerden.

Woerdens Kamerkoor

Bezoekadres
Maranathakerk
Molenvlietbaan 10 Woerden

Postadres
De Beide Vlooswijkenlaan 39
3461 GB Linschoten

Contact
Ria van Vlaardingen-Priester
telefoon: 0348 419656
email: ria@vanvlaardingen.com
website: http://www.woerdenskamerkoor.nl