Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Muziekver. Kunst na Arbeid

Muziekver. Kunst na Arbeid

Muziekvereniging Kunst na Arbeid
 
- Majorettes
- MPC (Mallet Percussion Corps)
- Drumband
- Fanfare
- Blokfluitgroep
 
Iedere vereniging heeft een geschiedenis. Kunst na Arbeid natuurlijk ook. Als we alles hier vermelden dan heb je geen tijd meer om muziek te maken, dus hieronder een kort overzicht.
 
KNA werd opgericht in 1962, maar de vereniging is veel ouder. Rond 1900 was er al een muziekvereniging en werd er gerepeteerd bij iemand thuis of in een boerenschuur.
 
In 1935 was er voor het eerst sprake van een echte muziekvereniging die aangesloten was bij een landelijke organisatie. De Tweede Wereldoorlog veroorzaakte echter de opheffing hiervan. Na de bezetting ging de fanfare weer muziek maken, maar het was nog steeds een amateuristische aangelegenheid: er waren nog geen optochten en uniformen. Iedereen speelde in zijn eigen (beste) pak, waardoor het er als een rommelig geheel uitzag. In 1969 nam het korps gebruikte kleding over van een Boskoopse muziekvereniging. Met het 30-jarig jubileumjaar in 1992 werden de huidige rood-zwarte uniformen aangeschaft.
 
Naast het fanfarekorps kwam in 1965 de drumband van de grond. Vervolgens werd in 1970 gestart met de majorettes en later kwamen hier de mini-majorettes bij. Op 30 april 1979 werd een nieuw instrumentarium van de fanfare in gebruik genomen. Sinds 1997 spelen enkele leden bij de MPC (Mallet Percussion Corps).
 
Ieder jaar verzorgt de vereniging optredens, zoals drie concerten en het defilé bij de (jeugd)avondvierdaagse. Daarnaast speelt KNA tijdens Koninginnedag, 4 mei, bij de intocht van Sinterklaas en met de Kerstzangavond. Af en toe wordt er een serenade gebracht bij leden/inwoners van Zegveld ter gelegenheid van een huwelijk of jubileum.
 
Op dit moment heeft de vereniging ca. 75 enthousiaste leden die op donderdagavond hun hobby beoefenen.
KNA is aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Federatie van Muziekverenigingen.

Cultuur agenda - Muziekver. Kunst na Arbeid


ZA 2 JUL 22
Genre: Muziek Populair
Muziekver. Kunst na Arbeid

DO 7 JUL 22
Genre: Muziek Overig
Muziekver. Kunst na Arbeid
zegveld

ZA 5 NOV 22
Genre: Muziek Overig
Muziekver. Kunst na Arbeid
zegveld


Muziekver. Kunst na Arbeid

Contact
Amanda Muis / secretaris
email: secretaris.kna@gmail.com
website: http://kna.zegveld.net