Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Kinderkoor 'Burning Candles'

Zingen maakt blij!
 
De dienst in Weddesteijn was net afgelopen toen er een oudere mevrouw opstond die zei: “Jullie hebben met jullie liedjes het licht in ons huis gebracht!” Deze woorden maakten indruk, zeker toen de dominee vertelde dat deze mevrouw blind was.
 
Kinderkoor de Burning Candles zingt zo’n zes keer per jaar in diverse kerken in de omgeving van Woerden en in het zorgcentrum of het ziekenhuis. Met medewerking van de vaste pianist Gert van Zoelen en soms met begeleiding van de dwarsfluit. Kerst 2010 hadden we zelfs een combo met twee jonge mensen op de dwarsfluit en achter het drumstel!
 
Het koor telt op dit moment (maart 2011) 26 leden in de leeftijd van 5 tot 11 jaar. Het is een echt interkerkelijk koor, daarom proberen we ook in verschillende kerken te zingen. De oudere kinderen weten soms te ontroeren als ze een couplet solo mogen zingen en het is prachtig om te zien hoe de jongste kinderen enthousiast en helemaal uit hun hoofd staan mee te zingen. Zoals ons favoriete nummer het verwoordt: Zingen maakt blij!
 
Oefenen
Elke maandagavond (behalve de schoolvakanties) wordt gerepeteerd van 19.00 tot 19.45 uur in de Maranathakerk.
Op een speelse manier zingen we in, waarbij de dirigent ook goed let op houding, ademhaling en hoe je je stem gebruikt. Daarna oefenen we nieuwe en oudere liedjes. Wie thuis nog verder wil oefenen kan dat doen met de cd waar veel van het repertoire op staat. Dit proberen we divers te houden, zodat er een goede mix ontstaat van vrolijke kinderliedjes en mooie melodieën over die goed passen binnen een dienst. Kom je ook een keertje meezingen??
 
Meer weten of enthousiast geworden? 
Karin Bol (organisatie) 480108
Yvonne Bastmeijer (dirigent) 417115

Kinderkoor 'Burning Candles'

Bezoekadres
Molenvlietbaan 10
3448 DC Woerden

Postadres
Schumanlaan 9
3446 HE Woerden

Contact
Yvonne Bastmeijer-Blonk (dirigent)
telefoon: 0348-417115
email: fambol@hetnet.nl
website: http://www.jongwoerden.nl/jml/index.php?option=com_content&view=article&id=93:kinderkoor-the-burning-candles&catid=58:burningcandles&Itemid=63