Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Zanglust Mannenkoor Linschoten

Zanglust Mannenkoor Linschoten

Zanglust is opgericht op 20 mei 1946. De naam Zanglust werd gekozen als herinnering aan een koor dat in 1940 was opgeheven. Het eerste concert werd gegeven op 9 januari 1947 en was een groot succes. Daarna is het de vereniging dan weer voor de wind gegaan dan weer zakte het ledental tot 12!
In 1996 bestond het koor 50 jaar en dat werd gevierd onder het motto 50 jaar, 50 leden, 50 activiteiten. Alle doelen zijn gehaald in dat jaar! Momenteel telt het koor nog steeds 51 leden, in leeftijd variërend van 27 tot 81 jaar.


Zanglust is niet alleen een mannenkoor dat graag optreedt, het is ook een koor dat graag reist. Vriendschapsbanden zijn op die manier opgebouwd met koren uit Polen, Tsjechië, en zelf in Amerika en Canada werd opgetreden. Daarnaast heeft Zanglust optredens georganiseerd voor of samen met De Maastrichter Staar, BZN, Vicky Brown, en ga zo maar door. Een zeer belangrijke nevenactiviteit die zeker niet vergeten mag worden is het jaarlijks bakken van oliebollen en appelflappen (ca. 50.000 stuks!). Daarnaast levert het koor een bijdrage aan de dodenherdenking op 4 mei en wordt jaarlijks een openluchtkerstconcert gegeven op de brug in Linschoten.


Zanglust repeteert elke maandagavond in de kantine van Houthandel de Goederen in Linschoten. Het repertoire loopt uiteen van operastukken, Latijnse kerkmuziek, psalmen, volksliedjes, meezingers en alles wat daar tussen ligt, voornamelijk a capella gezongen. Het koor is niet verbonden aan enige kerkelijke richting of maatschappelijke stroming. De zangers zingen om het plezier in het zingen zelf en dat kunt u horen!

 

FILMPJE KOOR


Fotoalbum van Zanglust Mannenkoor Linschoten


Zanglust Mannenkoor Linschoten

Bezoekadres
Repetitieruimte, p/a Houthandel de Goederen, Korte Linschoten OZ 3
3461CG Linschoten

Contact
email: info@zanglust.nl
website: http://zanglust.nl/zanglust