Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Oefening  Baart  Kunst Driebruggen

Oefening Baart Kunst Driebruggen

OBK is al jaren een bloeiende vereniging die lange tijd vanuit de eigen opleiding het fanfare orkest van nieuwe leden voorzag.

Ook bij ons gaat dit steeds moeilijker en moet er ten opzichte van het verleden veel meer moeite voor gedaan worden om leerlingen te krijgen en te houden. Daarnaast is er bij de jeugd minder animo dan vroeger om bij een orkest te gaan spelen.

Dit jaar gaan we op de starten met de opleidingsmethode ‘Windkracht 6’  Hiervoor willen we de basisscholen in de gehele gemeente Bodegraven-Reeuwijk gaan benaderen. Hiermee krijgen we hopelijk nieuwe aanwas maar daar hebben we op dit moment nog niets aan in het fanfare orkest.

 

Wij zijn opzoek naar de meer ervaren muzikanten die direct in kunnen instromen in ons orkest. In het bijzonder is er behoefte aan nieuwe leden die Bugel, Trombone of Trompet spelen. Bespelers van andere instrumenten zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Lijkt het u leuk om bij onze vereniging te komen spelen en wilt u eerst de sfeer proeven is dat natuurlijk mogelijk. Wij repeteren iedere donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in Dorpshuis Custwijc, Laageind 1 te Driebruggen


Het fanfare orkest repeteert wekelijks op donderdagavond van 20.00 tot 22.00 uur in Custwijc te Driebruggen.


Fanfare orkest

Het fanfareorkest komt sinds 2004 uit in de tweede divisie. Mark van Mil is sinds 2001 dirigent van het fanfare orkest. Gedurende het jaar geeft het uit zo’n vijftig muzikanten bestaande fanfare orkest van Muziekvereniging Oefening Baart Kunst concerten op verschillende locaties.
Hierbij valt te denken aan het jaarlijks terugkerende voorjaarsconcert en pleinconcert, maar ook aan uitwisselingsconcerten met andere fanfares, harmonieën, brassbands en zelfs koren en musical-casts. Daarnaast wordt regelmatig deelgenomen aan festivals en concoursen.

Naast deze concerten is Muziekvereniging Oefening Baart Kunst actief bij evenementen als de intocht van Sinterklaas, Koninginnedag en de Jeugdavondvierdaagse in Woerden.


Jeugdorkest

In het jeugdorkest worden zo’n 15 jeugdige muzikanten voorbereid op het musiceren in het fanfare orkest.
Ook het jeugdorkest geeft regelmatig concerten, al dan niet in combinatie met het fanfare orkest.

Het jeugdorkest bestaat uit circa 15 leden, waarvan er een aantal ook al met het grote-orkest mee spelen.
Ze repeteren op donderdagavond in het dorpshuis “Custwijc” onder leiding van Hans van Esschoten.

Elk jaar heeft het jeugdorkest een vast programma bij het voorjaars- en pleinconcert en wordt er eens in de twee jaar een jeugdkamp en solistenconcours georganiseerd.


Opleidingen

Muziekvereniging Oefening Baart kunst beschikt over haar eigen opleiding voor beginnende en ervaren muziekanten. De opleidingen worden verzorgd door een koperdocent, een saxofoondocent en een slagwerkdocent.

De lessen op het koper worden verzorgt door: Machiel de Kruijf

De lessen voor saxofoon worden verzorgt door: Arie Kuit

De lessen op het slagwerk worden verzorgt door: Gerda Tuinstra

 


Fotoalbum van Oefening Baart Kunst Driebruggen


Oefening Baart Kunst Driebruggen

Postadres
Emmakade 19
2411 JA Bodegraven

Contact
telefoon: 0172-619296
email: obk-driebruggen@live.nl