Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Linfano muziekvereniging

Linfano muziekvereniging

Linfano is op 10 november 1964 opgericht door een aantal leden uit het dorp Linschoten. Zij constateerden het gebrek van een fanfare in het dorp. De naam LINFANO is afgeleid van LINschotens FANfare Orkest.

Het orkest en de melody percussion band zijn veranderd in de loop van de tijd. Onder leiding van verschillende dirigenten is het gezelschap langzamerhand omgeturnd van een club goed bedoelende blaasliefhebbers in een gedisciplineerd orkest waar het enthousiasme overigens nog steeds af straalt. In ruim 50 jaar tijd is  Linfano uitgegroeid tot een grote en gezellige vereniging, bestaande uit een melody percussion band, orkest, en leerlingen orkest.

 

Onder leiding van instructeur Chiel Zomers, dirigent Vincent Verh

age en een aantal professionele docenten, wordt er op een enthousiaste wijze muziek gemaakt.

Linfano laat overal van zich horen, niet alleen op straat is Linfano van de partij maar ook bij verschillende concerten.

 

Een melody percussionband  is een groep mensen die op idiofone* en membranofone** muziekinstrumenten spelen. Deze ensembles kunnen zelfstandig  muziekstukken ten gehore brengen en zonder fanfarekorps of harmonieorkest op treden.

 

Muziekvereniging Linfano heeft de repetitieavond op donderdag, van 19.30 tot 22.00 uur.

 

Het orkest repeteert in de grote zaal van de Brede Vaart (Jacob Barneveldstraat 24) en de melody percussion band repeteert in het Trefpunt (Jacob Barneveldstraat 17). Kom gerust eens langs!

 

 


Fotoalbum van Linfano muziekvereniging


Linfano muziekvereniging

Bezoekadres
Brede Vaart Jacob Barneveldstraat 24
Linschoten

Contact
email: info@linfano.nl
website: http://www.linfano.nl/index.php