Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Swingende Wielen

Swingende Wielen

De Swingende Wielen Woerden is een rolstoeldansgroep en onderdeel van Sportclub Bredius
 
De rolstoeldansgroep bestaat uit combi- en duoparen. Er wordt les gegeven in Standaard- en Latindansen maar ook in Countryline dansen, Freestyle dansen en sinds kort wordt ook les gegeven in vrije expressie.
 
De Swingende Wielen Woerden is een rolstoeldansgroep waar danservaring niet noodzakelijk is, maar iedereen op schoenen of wielen (elektrisch, handbewogen of met een hulpmiddel b.v. een stok op de rolstoel en/of een begeleider) kan meedoen. Het belangrijkste is het houden van en bewegen op muziek.
De deelnemers zijn enthousiast en serieus bezig met hun sport en daarnaast maken ze ook veel plezier.
 
In het Brediushonk, (de thuishaven van de rolstoeldansgroep) wordt op maandagavond van 18.30 tot 22.00 uur dansles gegeven door een SRN instructeur rolstoeldansen Mij Ang Chen en assistent Carla Stolwijk, erkend door ministerie van Volksgezondheid Welzijn en Sport.
 
De rolstoeldansgroep is aangesloten bij Stichting Rolstoeldansen Nederland (SRN) en de Nederlandse Bond voor Aangepaste Sporten (NEBAS.NSG). Daarnaast zijn de deelnemers lid van Vrienden van SRN en kunnen de dansparen meedoen aan nationale en internationale wedstrijden. Verder geeft de rolstoeldansgroep veel demonstraties op jaarmarkten, beurzen, verzorgingshuizen, verpleeghuizen en culturele centra, maar ook verzorgt de instructeur workshops rolstoeldansen aan scholen, opleidingsinstituten voor fysiotherapeuten, revalidatiecentra e.d. zowel in Nederland als in het buitenland.

Swingende Wielen

Bezoekadres
Brediushonk, Kievitstraat 40
Woerden

Contact
Matthijs Willemstein (secretaris)
email: secretaris@deswingendewielen-woerden.nl
website: http://www.deswingendewielen-woerden.nl/