Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Sietse Goverts

De schilderijen van Sietse komen voort uit indrukken opgedaan op zijn reizen naar verre gebieden zoals de Himalaya, India, Afghanistan, Noord Afrika en Peru. De kleuren van de bergen of de woestijn, de kleding van de locale bevolking, spirituele ervaringen van de niet-westerse cultuur, zijn in een samenhang te vinden in zijn werk. De schilderijen van Sietse zijn met de tijd eenvoudiger van vorm geworden, maar tegelijkertijd hebben ze gewonnen aan inhoudelijke helderheid.
Schilderijen van Sietse Goverts worden ervaren als eigenzinnig, boeiend en vitaal. Laag over laag schildert hij structuren, licht, spanning en beweging.
De essentie van zijn vele reizen wordt zichtbaar en voelbaar. Nieuwe werelden en de stilte daarachter worden geopend, lyrische en abstracte landschappen komen en gaan. Het werk laat zich niet in woorden vangen, het logisch denken is loos gereedschap.
Goverts werkt in olieverf met een rijke uitstraling als gevolg en schildert zijn doeken zowel in Nederland als in zijn atelier Frankrijk. Hij exposeert sinds 1977 internationaal.

Kunstvorm: schilderen
Techniek: olieverf op doek

Fotoalbum van Sietse Goverts


Sietse Goverts

Bezoekadres
Gerverscop 31 A
3481 LV Harmelen

Contact
telefoon: 0348-443862
email: goverts@xs4all.nl