Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nl


Nieuwsbrief
Opgeven voor de Cultuurlokaal.nl nieuwsbriefItems voor agenda of nieuws zenden naar info@cultuurlokaal.nl

Schilderclub Woerden

Schilderclub Woerden

Wie zijn we?
De Schilderclub Woerden biedt mensen de mogelijkheid te tekenen en schilderen in clubverband. Samen met anderen je (nieuwe of oude) hobby uitoefenen is niet alleen gezellig, maar ook leerzaam. Tenslotte kun je letterlijk de kunst gaan afkijken, erover praten en elkaar inspireren. Door regelmatig de clubavonden te bezoeken blijf je aan de gang; tenslotte is schilderen over het algemeen een 'eenzame' bezigheid. We beleven veel plezier aan de grote diversiteit die er is onder de clubleden en die in het werk zichtbaar is. Zo draag je aan elkaar bij en is er een open sfeer waarin wordt gewerkt.
 
Voor wie?
De club richt zich in eerste instantie op Woerdenaren, maar ook (jong)volwassenen uit de regio zijn welkom. En of je nu een beginneling bent of een doorgewinterde amateur, het niveau maakt geen verschil. Van belang is dat je graag samen met anderen wilt tekenen en schilderen en ervoor open staat om te leren van de begeleider en natuurlijk ook van elkaar.
 
Wat doen we?
De clubleden komen gedurende het schilderseizoen dat loopt van september t/m april wekelijks bijeen. Er is een middag- en avondgroep waar maximaal 20 personen per dagdeel onder begeleiding werken. Een 'les' duurt totaal 3 uur. leder seizoen kent een aantal thema's. Dat kan zijn een nieuwe techniek, een onderwerp of een schilderstijl en ook wel een mix daarvan. De leden zijn vrij hieraan mee te doen. Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering worden wensen voor de thema's geïnventariseerd. De clubleden krijgen de kans om in hun eigen tempo aan het werk te gaan in één of meer technieken en zich hierin verder te bekwamen. Daarnaast organiseert de club een jaarlijkse expositie, waarop ieder clublid een deel van het gemaakte werk van dat seizoen laat zien aan het publiek en een steentje bijdraagt aan het organiseren en opbouwen. Bijzondere activiteiten kunnen zijn: buitenschilderen, gezamenlijk museumbezoek of bijeenkomsten in de vorm van bijvoorbeeld een gezellige maaltijd/barbecue.
 
Wat wordt verwacht?
De Schilderclub Woerden vindt het belangrijk dat leden leren gebruik te maken van kwalitatief goed materiaal. Daarom worden tips gegeven tijdens de lessen wat betreft het kiezen van deze materialen. Ook aan de werken die worden tentoongesteld wordt een aantal eisen gesteld. Van de clubleden wordt verwacht dat zij een steentje bijdragen aan het geheel. Dat kan zijn door bijvoorbeeld tijdens de lessen een keer de koffie/thee te verzorgen en mee te helpen bij het opbouwen en/of afbreken van de expositie. 

Fotoalbum van Schilderclub Woerden

Geiske van Leeuwen, 2011 Maarten van Bemmel, 2011 Elly Waterman, 2012 Elly de Wachter, 2012 Anneke Riphagen

Schilderclub Woerden

Bezoekadres
Brediushonk (achterzaal)
Kievitstraat 40 Woerden

Contact
zie website
email: deschilderclubwoerden@live.nl
website: http://www.deschilderclubwoerden.nl