Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Lia Luijendijk Textielkunst

Lia Luijendijk- van Kesteren is zich in de jaren tachtig op textiele werkvormen gaan toeleggen en treedt hiermee sinds 1998 naar buiten.
 
Op mijn ontdekkingstocht ben ik steeds gedurfder gaan experimenteren, om te kijken welke onontdekte mogelijkheden de verschillende materialen in zich hebben. De kunstwerken lijken gemaakt te zijn om uit te dagen, tot aanraken, tot dragen, maar zijn in hun pure schoonheid vooral bedoeld om bewonderd te worden. Al werkend en goed om mij heen kijkend word ik geïnspireerd door de natuur en de architectuur. Vormen worden onmiddellijk visueel omgezet in textiel en daarmee ga ik direct aan de slag. Ook het kleurgebruik van diverse kunstenaars, in het bijzonder Georgia O’Keeffe, is een grote inspiratiebron. Door eeuwenoude technieken als vilten van schapenwol en het beschilderen van zijde te combineren heb ik een herkenbare eigen stijl met heel oorspronkelijke kunstvormen ontwikkeld.
 
De veelzijdigheid van textiel is zo boeiend dat ik steeds weer versteld sta van wat al werkend ontstaat. De aaibaarheid is verleidelijk en straalt warmte en rust uit.
 
 
Ik ben lid van de Kunstkring Woerden.

Lia Luijendijk Textielkunst

Bezoekadres
Burg. Burgerhof 10
3481 CZ Harmelen

Contact
telefoon: 0348-416273
email: textielkunst@casema.nl
website: http://www.lia-textielkunst.nl