Inloggen
Inloggen op Cultuurlokaal.nlStuur berichten voor de agenda naar de redactie.

Annelies van der Sman

Annelies van der Sman

Een terugkerende thema is de relatie mens- natuur, waarin ook dieren een prominente rol spelen. Hier creert zij een eigen wereld waarin verbeelding een sleutelrol speelt. Behalve in olieverf schildert zij ook in acryl, tekent met pastelkrijt en maakt zij etsen. Zo is er een serie bijbelsche tekeningen ontstaan met als onderwerp het boek Job.

Modelstudies voert Annelies in krijt uit. Het zijn vingeroefeningen voor haar schilderijen, etsen en portretten. Fascinatie voor de mens beeldt zij uit in portretten in olieverf. Ze probeert de karakteristieke elementen te vangen en te combineren met een impressionistische toets, het realistische fijnschilderen en een helder kleurgebruik. Veel van deze portretten zijn in opdracht uitgevoerd.
 

Annelies

Ze woont en werkt in Woerden, deed HBO Tekenen aan de Hogeschool Utrecht, volgde nascholingscursusen portret en model en geeft lessen en workshops tekenen en schilderen.
Schilderijen vrij werk

Met de thematiek van mijn schilderijen reflecteer ik op de omringende wereld die steeds verandert. Daarin spelen mens en dier een belangrijke rol.  Levenskracht en instinct, rituelen van oervolken, milieu en klimaat, soms met een vleug humor, vormen de ingredienten van een schilderij.
Portret in olieverf, acryl of pastel

Mijn portretten in olieverf en acryl - van alleen het hoofd tot ten voeten uit - geven een heldere kijk op de persoon en worden uitgevoerd in een realistisch-impressionistische schilderstijl.
Bij het olieverfportret moeten de verflagen tussentijds drogen maar bij een alla prima portret in acrylverf werk ik vaak rechtstreeks naar levend model.                      

Bij de portretten in pastelkrijt gebruik ik gekleurd papier als ondergrond en wordt de pastel gedeeltelijk gelaagd opgebracht maar door fragmenten open te laten stralen ze een zekere luchtigheid uit


 

Fotoalbum van Annelies van der Sman


Annelies van der Sman

Bezoekadres
Cornelis Troostlaan 3
3443 WE Woerden

Contact
Annelies van der Sman
telefoon: 0348-480768
email: smanart@xs4all.nl
website: http://www.anneliesvandersman.com